Dünya rafting şampiyonu antrenör, Muğlalı sporcuları çalıştırıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dünya rafting şampiyonu antrenör, Muğlalı sporcuları çalıştırıyor
#Spor |
31 Oca 2018 / Çar 09:31
/ 59 Kez Okundu
| |

Japonya’da dünya şampiyonluğu yaşayan Rafting Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli, Muğla’nın Dalaman ilçesinde belediyenin rafting takımını çalıştırıyor

Japonya’da dünya şampiyonluğu yaşayan Rafting Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli, Muğla’nın Dalaman ilçesinde belediyenin rafting takımını çalıştırıyor. Dalaman Belediyespor Rafting Takımı, Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli yönetiminde 15 günlük kampa girdi.
Japonya’da 2-8 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Rafting Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşayan ve bin puanla dünya rekoru kıran Rafting Milli Takımı’nın Antrenörü Savaş İzmirli, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’ın davetiyle ilçeye geldi.
Bölgedeki sporculardan oluşan Dalaman Belediyespor, Gelişmekte Olan Spor Branşları Rafting Milli Takım Antrenörü ve Teknik Kurul Üyesi Savaş İzmirli ile birlikte Kayacık Sahili’nde günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor.
Dünya Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Rafting Muğla Bölge Sorumlusu Saniye Uyar Kırık ile Dalaman Belediyespor Rafting Takımı antrenörü Mustafa Ali Akbulut birlikteliğinde kız ve erkek takımlarını çalıştıran antrenör İzmirli, 15 günlük kamp sonucunda milli takıma oyuncu seçmeyi planladıklarını ifade etti. Antrenör İzmirli, Mayıs ayı içerisinde Türkiye’de yapılması planlanan Dünya Şampiyonası organizasyonu için Dalaman’ın çok uygun olduğunu açıkladı. Kışın ortasında antrenman yapma imkanı bulmalarının önemli olduğuna değinen İzmirli, “Bu Dalaman’ın mevsimsel olarak spora çok elverişli olmasından kaynaklanıyor. Hem akarsuyu Dalaman Çayı var. Aynı zamanda ilk eğitim olarak denizde teknik, taktik ve uyum antrenmanını çocuklar ile birlikte yapıyoruz. Dalaman rafting için elverişli bir ilçemiz” diye konuştu.

Savaş İzmirli: "Bölge sporcuları milli takıma kazandırmayı amaçlıyoruz"
Bölge sporcularını milli takıma kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren İzmirli, “Çocuklar pırıl pırıl ve çok istekliler. Yetişemiyorum hepsine, çok fazlalar, istekliler. Mart sonu gibi bir yurt dışı programı var. Dünya Kupası programı var. Bu konuda Federasyon Asbaşkanımız Fikret Yardımcı ile istişarede bulunduk. ‘Belki bir takım çıkmayabilir ama aralarından 3-5 sporcuyu milli takıma seçebiliriz’ dedim. Tecrübe kazanırlar. Kendilerini geliştirirlerse as kadroya da girebilirler diye düşünüyorum” dedi.

"Dalaman, Dünya Kupası organizasyonu için çok uygun"
Rafting sporunda dünyada yeni bir oluşum olduğunu ve Dünya Rafting Federasyonu’nun kurulduğunu aktaran İzmirli, yeni federasyonun Türk yetkililere, mayıs ayı içerisinde Dünya Kupası organizasyonu sözü verdiğini söyledi. Organizasyon için Dalaman’ın çok elverişli olduğunun altını çizen Savaş İzmirli, “Dalaman her konuda bu şampiyona için uygun, havaalanı merkeze çok yakın. Konaklama uygun. Sadece nehirle alakalı değil, diğer konuları da düşünmemiz gerekiyor. Tabi nehirde çok yakın Atatürk Köprüsünün altından Dalaman Çayı akıyor. Çok uygun olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

"Biz artık gelişmekten çok daha ilerideyiz"
Rafting sporunun son 5 yıldır çok önemli başarılar elde ettiğine işaret eden Milli Takım Antrenörü İzmirli, “ Dünya şampiyonluğu ilk ama bundan önce Bosna Hersek’te, Slovenya’da, Slovakya’da birçok Avrupa şampiyonlukları yaşadık. Biz artık gelişmekten çok daha ilerideyiz. Diğer gelişmekte olan branşlar bizden örnek alarak bazı şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Biz karda bile antrenman yapıyoruz. Azim olduktan sonra başarı geliyor” diyerek sözlerini sürdürdü.
Dalaman Belediyespor Rafting Takımı Kaptanı Ali Can Arslan ise dünya şampiyonluğu yaşamış bir antrenörle çalışma imkanı bulmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Arslan, “Bize çok şey kattığını düşünüyorum, tekniğimizi düzeltti. Bota binmemiz değişti. Yeni hareketler öğrendik. Azimliyiz, buradaki arkadaşlarımızın hepsi milli takıma girmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Muhammet Şaşmaz: "Dalaman bulunmaz nimet"
Milli Takım antrenörünü ilçeye davet ederek sporcularla çalışmasını sağlayan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, rafting için çok uygun coğrafyaya sahip olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Belediye olarak sporu çok önemsiyoruz. Bölgedeki çocuklarımızın da milli takımda yer almasını istiyoruz. Dalamanımız rafting ve kano için bulunmaz nimet. Dünya şampiyonluğu yaşamamış hocamız davetim üzerine geldi. Bu sayede çocuklarımız en üst seviyeden sporun ciddiyetini ve disiplinini öğreniyor. Daha önce Türkiye Şampiyonasının 3’üncü ayağını gerçekleştirdik. Daha büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek durumda olduğumuza eminiz."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 33 48 77
2 GMG Kastamonuspor 33 31 71
3 Iğdır F.K 33 29 65
4 Anagold 24Erzincanspor 34 24 63
5 Menemen FK 33 16 58
6 İskenderunspor 33 15 56
7 Isparta 32 Spor 33 -4 53
8 İnegölspor 33 0 47
9 Somaspor 33 -1 47
10 Fethiyespor 33 3 43
11 Karaman F.K 33 -7 42
12 68 Aksaray BLD. 34 0 41
13 Arnavutköy BLD 33 -5 35
14 Etimesgut Belediyespor 33 -15 35
15 Belediye Derince Spor 33 -1 34
16 Sarıyer 33 -8 34
17 Düzcespor 34 -22 33
18 Denizlispor 33 -19 29
19 Uşak Spor 33 -82 5