Dursun Özbek: “Galatasaray yine şampiyonluğun en büyük adayıdır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Spor |
19 Ara 2017 / Sal 15:40
/ 36 Kez Okundu
| |

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray için en iyisini yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray için en iyisini yapacağımızdan kims enin endişesi olmasın. Hiçbir zaman verdiğimiz hizmette aksama olmaz. Galatasaray yine şampiyonluğun en büyük adayıdır” dedi.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün teknik direktör Igor Tudor ile yolların ayrılması ve olağanüstü g enel kurul kararının ardından açıklamalarda bulundu. Özbek’in TT Stadı’nda düz enlediği basın toplantısında öne çıkan başlıklar şöyle:

- Dün itibariyle iki önemli karar aldık. Birincisi Teknik Direktör Igor Tudor ile yolları ayırdık. İkincisi ise görül en lüzum üzerine g enel kurul kararı aldık. Bunun Galatasaray’a faydalı olacağını düşünüyorum. Üyelerin katılarak iradelerini ortaya koymalarını istiyorum.

- Galatasaray’ın tüzüğünde var. Toplanan imzalar çok demokratik bir hak. Erk en seçimin ne zaman yapılacağı tüzükte belli. Yönetim olarak erk en seçime ihtiyaç hissettiğimiz için bu seçimi yapıyoruz.

- Bugünkü durumu yanlış değerl endirmemek lazım. 2,5 s enedir olduğu gibi yönetim kurulu görevinin başındadır. Hizmetlerde aksama olur mu gibi düşüncelere girilmesin. Galatasaray için en iyisini yapacağımızdan kims enin endişesi olmasın. Hiçbir zaman verdiğimiz hizmette aksama olmaz. Galatasaray yine şampiyonluğun en büyük adayıdır.

“En kuvvetli olmamız gerek en zaman”
- Yönetim kurulumuzda eksikler vardı. İstifa etmiş arkadaşlarımız vardı. Mayıs 2018’e giderk en mevcut yönetimin daha güçl enmesi hasıl olmuştu. Daha önce imza toplayan arkadaşlar da bu gerekliliği belirtmişlerdi. Mayıs 2018’e güçlü olarak ilerleme zorunluluğu var. Mayıs 2018 çok kritik bir tarih. Artık k enetl enme zamanı. Ocak’ta kim seçilirse seçilsin Galatasaraylılar o başkanın etrafında k enetl enip başkanla beraber yürüyeceğiz. En kuvvetli olmamız gerek en zaman şimdi.

- Şu ana kadar kimse ile görüşmedik. Galatasaray’a hizmet etme arzusunda olan kim varsa onla görüşeceğiz. Bizim liseli, liseli değil gibi bir ayrımım yok. Hizmett en kims enin kaçmaması lazım. Teklif götüreceğimiz arkadaşlar tabii ki var ama olay daha taze olduğu için kimseyle görüşmedik. Bizim camia olarak birlik olmamız lazım.

Gelecek yönetimin görev süresi ne kadar olacak?
- Tüzüğümüzde belli. Ünal Aysal seçime giderk en süresi belliydi, Alp Yalman da seçime giderk en zat en süresini 2 yıl olarak açıklamıştı. Bugün bir ihtiyaç hasıl olmuştur, gelecek yönetimin projelerini uygulamak için gerekli zamanı olması lazım.

“Kimse Galatasaray’a zarar veremez”
- Özellikle Mayıs 2018’e giderk en birliğin, beraberliğin olmazsa olmaz olduğunu söyledim. Bugün gelin en durumda bir proje yapıyoruz, eleştirinin ötesinde projeye zarar vermek üzere söylemler oluyor. Özellikle Galatasaray yönetimini yıpratmak istey en mihraklar Galatasaray’a zarar vermeye başladı. Galatasaray bunu hak etmiyor. Eksiklerimizi söyleyebilirsiniz, b en eleştiriye her zaman açığım ama ne zaman yönetimi ve başkanı yıpratalım ders eniz orada dur deriz. Sadece başkan ve yönetimi yıpratmak adına hiç kimse Galatasaray’a zarar veremez. Bu yönetim Galatasaray’ın yönetimi, destek verin diye defalarca söyledim. Kimse Galatasaray’a zarar veremez. Bu seçim onun sonucudur. Bu seçimle gelecek yönetime şunu vadediyorum, hiç hilafsız, şüphe götürmeyecek şekilde yönetimin arkasındayım. En büyük destekçisiyim. B en seçilirsem de beraber olalım, birbirimize destek verelim. G enel kurulun iradesine herkes saygı duymak zorunda. Bugünkü seçim böyle bir ortam kaybolduğu içindir. Birbirimizi aşağıya çekiyoruz, bunun durmasını istiyorum.
- Oluşacak y eni yönetim kurulu da g enel kurulun iradesi ile oluşacak. Kim seçilirse seçilsin herkesi y eni yönetimin etrafında birleşmeye çağırıyorum.

Fatih Terim açıklaması
- Terim, b enim de çok sevdiğim muhteşem hizmetler vermiş bir insandır. İki aydan beri Fatih Terim etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Bunun Terim’e de zarar verdiğini düşünüyorum. Yönetim kurulu zamanı geldiğinde bütün değerl endirmeler içinde en uygun seçimi yapar. Galatasaray’a hizmet etmiş kişiler yıpratılmamalı. Bırakın yönetim kurulu en uygun kararı versin.

“Son güne kadar Tudor’a destek verdim”
- Son güne kadar Tudor’a destek verdim. Fakat Sayın Tudor öyle bir linçe uğradı ki Sayın Tudor Galatasaray’a hizmet etme seviyesind en uzaklaşmaya başladı. Gerek ruhsal, gerek fiziksel olarak etkil endiğini düşünüyorum. Hepimiz Galatasaray’ın başarısı için uğraşıyoruz. Bu başarı çizgisind en uzaklaşmaya başladığı zaman kimse kusura bakmasın. Yönetimse yönetim gider, teknik direktörse teknik direktör gider. En önemli çizgi Galatasaray’ın başarısıdır.

“Kim aday olacaksa hesaplarımız açık”
- Galatasaray başkanlığı günlük karar veril en bir şey değildir. S eneler önced en hazırlanmaya başlanması gerekiyor. Temmuzda imzalar toplandı. O zamandan beri hazırlanmazsa ne zaman hazırlanacaklar. B en herkesin hazırlıklı olduğunu düşünüyorum. Belki de en hazırlıksız olan mevcut yönetimdir. Böyle bir şeyin arkasına yaslanılmasını kabul etmiyorum. Bugünd en itibar en çağrı yapıyorum. Kim seçime girecekse kapımız açık. Gelsinler, Galatasaray’ı bütün şeffaflığıyla önlerine koyalım. Bir şekilde seçileyim, sonra bakarız yok. Detaylı bilgi almak istey en varsa kapımız açık. B en Galatasaray’ın bu görevine talibim. Seçime girecek arkadaşlarım için de k endilerine bu hizmeti vermeye hazırım. Galatasaray’da enkaz edebiyatı dönemi bitti. Bu tartışmaların Galatasaray’a 5 kuruş faydası yok. Hiçbir zaman yönetimdeki sıkıntılarla ilgili hiç şikayet etmedim. Bunun için de 24 saat kim ilgil enmek istiyorsa, ekibimle beraber bütün hesabı kitabı vereceğiz. Seçim sonrası artık geçmiş yönetimleri suçlama dönemleri olmasın.

- Yönetimlerde süreklilik esas. Mevcut yönetim kurulu kulübün bütün ihtiyaçlarını yerine getirmekle sorumlu. Hiç kimse Galatasaray’ın hizmetlerini aksayacağını düşünmesin. Seçim gününe kadar en iyisini vermek görevimizdir.

Mayıs’ta g enel kurul yapılacak mı?
- Geçmişte Ünal Aysal’ın yaptığı seçim var. Duygun Başkan’ın göreve geldiği dönemde k endisi 6 aylık dönem olduğu için oraya kadar götürmek istedi. Galatasaray’da 3 aylık seçim yapmak mı faydalı, yoksa gelecek yönetime projeleri için gerekli zamanı tanımak mı? G enel kurula gittiğimiz zaman orada ne kadar süre için seçime gittiğimizi ifade ederiz. G enel kurul takdirini kullanır. Y eni gelecek arkadaşlar da Galatasaray’a hizmet etmek istiyor. Dolayısıyla bunu bir sınırlama ile kısıtlamamak lazım. 3 yıllık bir süre gelecek yönetim için daha uygundur projelerini uygulamaları adına.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 36 47 81
2 GMG Kastamonuspor 36 37 78
3 Iğdır F.K 36 43 74
4 Anagold 24Erzincanspor 36 23 66
5 Menemen FK 36 26 65
6 İskenderunspor 36 15 60
7 Isparta 32 Spor 36 -13 54
8 Somaspor 36 0 50
9 İnegölspor 36 -1 49
10 Fethiyespor 36 0 44
11 Karaman F.K 36 -21 42
12 68 Aksaray BLD. 36 -1 42
13 Arnavutköy BLD 36 -2 42
14 Sarıyer 36 0 41
15 Belediye Derince Spor 36 -5 40
16 Etimesgut Belediyespor 36 -13 40
17 Düzcespor 36 -21 37
18 Denizlispor 36 -20 32
19 Uşak Spor 36 -94 5