Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübünün olimpiyat madalyalı sporcusu Eray Şamdan, Avrupa Şampiyonasında üçüncü oldu. Kariyerinin 11. Avrupa madalyasını kazanan Şamdan, seriyi bozmazken DARES Teknik Direktörü Adnan Şamdanın başında yer aldığı Milli Takım da 10 kategoride derece yaparak, en çok madalya kazanan ikinci ülke oldu.
Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübünün milli karatecisi Eray Şamdan, Avrupa Karate Şampiyonasından bronz madalya ile döndü. İspanyanın Guadalajara kentinde yapılan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonasında olimpiyat ikincisi milli sporcusu Eray Şamdan, kariyerinin üçüncü Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübünün ve A Milli Takımın Teknik Direktörü Adnan Şamdan nezaretinde Avrupa Şampiyonasına hazırlanan A Milli Takım ise, genel klasmanda İtalyadan sonra en çok madalya kazanan ülke oldu. İtalyanın 11 madalya ile birinci olduğu şampiyonada 1 altın, 2 gümüş ve 7 bronz madalya kazanan Türkiye genel klasmanda ise altıncı sırada yer aldı.
"İtalyadan sonra en fazla madalya kazanan ülke olduk"
Milli sporcuların 11 kategoride yarı final heyecanı yaşadığını belirten antrenör Adnan Şamdan, "Geçtiğimiz yıl ülkemizde yapılan Avrupa Şampiyonasında da 10 madalya kazanarak zirvede yer almıştık. Bu yıl da yine 10 madalya sayısına ulaştık ancak yaşadığımız bazı talihsizlikler altın madalya sayımızı düşürdü. Buna rağmen İtalyadan sonra en fazla madalya kazanan ülke olduk. Başarımızda emeği geçen tüm sporcularımızı, Federasyonumuzu ve teknik ekibimizi tebrik ediyoruz. Darıcamıza bir madalya daha kazandıran Eray Şamdana ve bizlere olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık, kulüp başkanımız Hüsamettin Ergüle de şükranlarımızı iletiyoruz" dedi.
Başkan Bıyıktan genç sporcuya tebrik
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da, Eray Şamdanı tebrik ederek, "Eray kardeşimle ne kadar gurur duysak az. Her zaman olduğu gibi yine bizleri mutlu etti. Darıca Belediyesi olarak böyle pırıl pırıl, başarılı bir sporcumuz olduğu için de ayrıca sevinçliyiz. İlçemizde yeni açtığımız bir spor salonuna ismini de verdiğimiz Eray Şamdan, gençlere de en güzel şekilde örnek oluyor. Elde ettiği üçüncülükten dolayı bir kez daha sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.