Erol Bedir: "Mayıs bittiğinde 100 milyon TL borcumuz olacak"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erol Bedir:
#Spor |
28 Ara 2017 / Per 14:05
/ 55 Kez Okundu
| |

Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, göreve geldiklerinde kulübün borcunun 130 milyon TL civarında olduğunu hatırlatarak, " Mayıs ayı bittiğinde her şey yolunda giderse bizim toplam borcumuz 100 milyon TL civarında olacak" dedi

Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, göreve geldiklerinde kulübün borcunun 130 milyon TL civarında olduğunu hatırlatarak, " Mayıs ayı bittiğinde her şey yolunda giderse bizim toplam borcumuz 100 milyon TL civarında olacak" dedi. Bedir ayrıca sezon başında transfer ettikleri dünyaca ünlü futbolcu Asamoah Gyan’dan bekledikleri verimi alamadıklarını belirtti.
Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, düzenlediği basın toplantısında Süper Lig’in ilk yarısını değerlendirdi. Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bedir, “Büyük bütçeli kulüplerin en önemli gelir kaynakları sermaye piyasasına açılmalarıdır. İktisadi işletmelerini kurarlar, piyasaya açılırlar ve kontrol kendilerinde kalması şartıyla hisse senetlerini dağıtırlar ve oradan gelen gelirle yıkılmaz armada olurlar. Bunun örnekleri Türkiye’de de var, başka yerlerde de var. Kafamızın bir köşesinde bunun olması lazım. Herkesin bunun artısını ve eksisini konuşması lazım. Kaynak bulmak, kontrol dernek statüsünde bunu götürmek bana göre mantıklı değil. Çünkü önümüzde örnekler var. Dernekler Kanunu’na göre yönetiliyoruz. Ben size ne kadar hesap verirsem vereyim, sizden bir takım hesapları saklamak istersem saklayabilirim. Bizden öncekilerinde vardı, bizim de var, bizden sonrakilerinde olacak. Dernekler Kanunu ile 150 milyon TL’lik bütçeyi yönetemezsiniz. Dernekler Kanunu ile yaptığınız harcamaları, karın ve zararın hesabını veremezsiniz. Başka türlü büyük bütçeli kulüplerde olduğu gibi bir takım şeyler olursa onun denetim mekanizmaları çok daha farklı olur. Herkeste ne yaptığını bilir. Kabul edilirse edilir, edilmezse edilmez” dedi.

"Geçtiğimiz yıl 8 hocamızla çalışan altyapı, bu yıl 13 hoca ile çalışıyor"
Göreve geldikten itibaren Kayserispor’un tesislerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bedir, “Profesyonel ve amatör takımımızın kaldığı yerler tamamen yenilendi. Kayserispor’un şu anda imaj olarak bulunduğu yere yakışır bir pozisyona geldi ama beklentimiz çok daha fazlasıdır. Yapımı devam eden tesislerde biterse daha mutlu oluruz. Altyapıyla ilgili çalışmalar yapıldı. Geçtiğimiz yıl 8 hocamızla çalışan altyapı, bu yıl 13 hoca ile çalışıyor. Futbol okullarında da 300 civarında gencimiz 28 bölgede Kayserispor sevdasını içlerinde taşıyorlar” ifadelerini kullandı.

"Mayıs bittiğinde 100 milyon TL borcumuz olacak"
Yönetim olarak göreve geldiklerinde kulübün 130 milyon TL civarında borcu olduğunu kaydeden Erol Bedir, borçlarla mücadele ettiklerini kaydederek, “Geçen yıl Ocak ayında görevi aldığımızda elimizde çok sıhhatli bir borç alacak bilgisine sahip değildik. Ortalama bir şeyler söylendi. Yola çıktık ve Allah da yardım etti. Zaman içerisinde muhasebenin yüzde 90’ına hakim olduk diyebilirim. Yüzde 20 civarında beklentimiz olabilir. Bizde birine 100 bin TL borç gözüküyor ama adam bir geliyor elinde 500 bin TL’lik borç oluyor. Faizler ve cezalarda işin içine giriyor. Bu bakımdan yüzde 15 civarında yanılma payıyla önümüzde ki sene yüzde 100 civarında yolumuza devam ederiz. 130 milyon TL civarında borcumuz vardı. 18 milyon TL’si bankası kredisiydi. Geriye kalanda çeşitli borçlardı. Bunlarla mücadele ediyoruz. Bir takım sıkıntıları o zaman göğüsledik. Bunların içerisinde ödemeler yapıldı. Ödemeler sonucunda 83 milyon TL’sini ödedik. Bunun 20 milyon TL’sini Ocak ayı içerisinde çeşitli sponsorların yardım edilmesi sağlandı. Bugün geldiğimiz noktada 159 milyon TL borcumuz var. 60 milyon TL beklediğimiz bu yılın geliri var. 99 milyon TL borcumuz kalıyor. Mayıs ayı bittiğinde her şey yolunda giderse bizim toplam borcumuz 100 milyon TL civarında olacak” şeklinde konuştu.

"Biz geldiğimizde doğalgaza 200 bin TL civarında borç vardı"
Kulübe geldikleri günden beri borç ödemeye devam ettiklerinin altını çizen Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, “O kadar komik borçlar ödüyoruz ki. Adam kulübe tatlı koymuş, bize icra koyuyor. Biz geldiğimizde doğalgaza 200 bin TL civarında borç vardı. 3 puan aldığımızın sabahında icra gönderiyorlar. Takım 3 puan aldığından dolayı gelir olduğu için. Öncesinde nasılsa alamıyorum mantığı ile üzeri çizilen borçlar, şimdi alırım mantığı ile üzerimize geliyor. Şu anda çay ikramı yapılmayan otellerin borçlarını ödüyorum. Geldiğimiz günden bu yana ödemediğimiz 1 TL borç yok. Oynayan futbolcumuz, teknik heyetimizin akıttığı terlere karşılık, paraları günü gününe ödeniyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Alacaklara sesleniyorum, bizim dönemimizdeki borçlarla alakalı yakamızı yırtın ama diğer dönemlerle alakalı insaf edin” diye konuştu.

"Bu yıl 9 maçta 21 bin oynadık"
Kayserispor’un iyi bir performans gösterdiğini belirten Bedir, “Geçtiğimiz senenin ilk yarısında 3 bin 900 taraftar ortalaması ile oynamışız. Bu yıl 9 maçta 21 bin ortalamaya oynamışız. Bunların hepsi resmi sitelerde mevcut. Kombinemiz, geçtiğimiz yıl 3 bin 390 iken bu yıl 21 bin kombinemiz var. Bu dönemde toplam 22 maç oynadık. Burada 13 galibiyet, 6 beraberlik, 3’te mağlubiyet almışız. 30 puanda ligde 5’inci sıradayız. ZTK’da da bütün maçlarımızı kazanarak avantaj kazandık. Yıl sonu itibariyle tarihin en iyi puanını yapabiliriz diye düşünüyorum. 18 civarında transfer ettik. Bunların arasında genç oyuncularda aldık. Yaptığımız transferlerden takım yeni olmasına rağmen iyi bir performans gösterdiğimiz kamuoyu takdir ediyor. Geldiğimiz noktayı her alanda başarılı buluyoruz. Bundan daha başarılı olabilecek birileri gelir ve Kayserispor da inşallah daha iyi günlere gelir” dedi.

"Hocamız ön bölgeye 2 veya 3 oyuncu istedi"
Dönem arasında yapılacak olan transfer hakkında bilgiler veren Bedir, “Devre arasında yapılacak olan transferlerin katkı vermesi, uyum sağlaması hep soru işaretidir. Onun için garanti olması lazım. Hocamız ‘Ben bu puanı bu arkadaşlarla aldım. Geldiğimiz yerde iyi’ diyor. Sezon başındaki minimum 25 puanında ikinci yarı gerçekleşmesini umuyorum. O zaman 55 puan oluruz ve Avrupa kupalarına gidebiliriz. Ön bölgeye 2 veya 3 oyuncu istedi. Yabancı kontenjanımız dolu” şeklinde konuştu.

“İlk yarıda Asamoah’tan verim alamadık”
Sezon başında dünyaca ünlü futbolcu Asamoah Gyan’ı renklerine bağladıklarını ama Asamoah’tan bekledikleri verimi alamadıklarını belirten Bedir, “Asamoah ile ben görüşecektim ama benden önce kendisi hocayla görüşmüş. ‘Çok ciddi üzüntülerinin olduğunu, devre arasında herkesten fazla çalışıp, iyi olacağıma inanıyorum, bu şekilde gidiyorum’ demiş. Yabancı konusunda takviye yapabilmemiz için Umut’un performansının üzerine futbolcu bulmak zor. Asamoah kampta iyi bir durum sergilerse futbolcu aramamıza gerek yok. Benim transfer konusunda talimatım olmadı” ifadelerini kullandı.

"Kayserispor toplama kampı değil"
Futbolcularla alakalı transfer dedikodularının olduğunu kaydeden Bedir, “Masaya oturup da bugüne kadar kimse bir şey söylemedi. Kayserispor toplama kampı değil. Biz takasla oyuncu almayız. Paramızı verir oyuncu alırız, paramızı alır oyuncu veririz. Bize müşteri olmaya gelirlerse, oyuncunun gönlü varsa, değerini buluyorsa hiç tereddüt etmeden ‘Hayırlı olsun’ derim. İstediğim oyuncuya da talip olurum. Bizden giden olursa onun yerine yapılacak transferler olabilir” diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 30 43 68
2 GMG Kastamonuspor 30 28 67
3 Iğdır F.K 30 24 60
4 Anagold 24Erzincanspor 31 19 58
5 Menemen FK 30 14 54
6 İskenderunspor 30 11 49
7 Isparta 32 Spor 30 0 49
8 İnegölspor 30 2 43
9 Somaspor 30 -1 41
10 Karaman F.K 30 -3 41
11 68 Aksaray BLD. 31 1 39
12 Fethiyespor 30 -1 39
13 Etimesgut Belediyespor 31 -14 34
14 Arnavutköy BLD 31 -5 33
15 Belediye Derince Spor 30 -1 31
16 Sarıyer 31 -10 30
17 Düzcespor 31 -20 30
18 Denizlispor 30 -16 27
19 Uşak Spor 30 -71 5