Ertem Şener’in Başkan Ahmet Çakır ile futbol sohbeti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Spor |
09 Kas 2017 / Per 14:10
/ 144 Kez Okundu
| |

Spor Programı Yapımcısı Erem Şener, 7

Spor Programı Yapımcısı Erem Şener, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında geldiği Malatya’da, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.
Malatya’da Türkiye genelinde konuşulan 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin düzenlendiğini ifade eden Çakır, “Festivalimiz çok ilgi görüyor ve büyük bir katılım var. Gerçekten sektörde de ilgiyle takip ed ilen ve her geçen günde kendini büyüten, geliştiren bir film festivalimiz var. Çok değerli sanatçılarımız ve konuklarımız festivalimize katılıyor. Ertem beyi de davet ettik, sağ olsun bizi kırmadılar. Hem festivalimize katılıyorlar hem de bizi ziyaret ett iler” dedi.
Çakır, Malatyalılar olarak Ertem Şener ile gurur duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“O alanda başa oynaması, gerçekten yapmış olduğu programlarla Türkiye’de spor camiasının gündemini belirliyor olması, futbola sağlamış olduğu katkı takdire şayan. Ertem Şener gibi değerlere gerçekten ihtiyacımız var. Malatya’mız değil, Türkiye’miz açısından çok önemli bir şahsiyet.”
Malatya’nın futbolda yeniden güçlendiğine dikkat çeken Çakır, “Futbolda canlanıyoruz. Ertem ben gibi bir insanın olması Malatyaspor’a da değer katıyor. Bizimde amacımız Malatyaspor’u daha iyi noktalara getirebilmek. Takım, Malatya’nın herkesin takımı. Bizlerde her zaman takımımızın yanında durmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.
Memleketi Malatya’ya gelen Ertem Şener ise “Yeniden doğmuş gibiyim, Allah’ıma çok şükürler olsun. Memleketimiz geldik, sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Biz ev sahibiyiz”
Şener, çok kıymetli ve onur verici bir davete geldiğini belirterek, “Uçakta gelirken sanatçı arkadaşlar, sinema ve dizi oyuncuları, ‘sen de mi geliyorsun’ diye sorunca, ‘davetlimizsiniz’ dedim. Çünkü biz ev sahibiyiz. İstanbul’da çok güzel şeyler duydum. Malatya Uluslararası Film Festivali, Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da böyle bir festivalin olması ve uluslararası anlamda yapılması çok büyük bir olay ve takdire şayandır. Malatyaspor’un şampiyonluğu kadar değerli, bu anlamda başkanımıza teşekkür ediyorum. Birçok insan fikri, zikri, düşüncesi, siyasi fikri ne olursa olsun İstanbul’da inanılmaz olumlu tepk ilerle karşılaştık” diye konuştu.

"O kadar mutlulardı ki Malatya’ya geliyorlar"
Evkur Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’e çıkmasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın emeğinin çok büyük olduğunu ifade eden Şener, “Kendisi bu konuda çok mütevazi davranıyor ama başkanımızın Malatyaspor’a verdiği emekleri spor basını iyi biliyor. Şampiyonlukta ne kadar etkili olduğu, her anlamda destek olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçen sene Malatyaspor şampiyon olmadan şampiyon ilan ettik, başkanımız takım otobüsündeydi ve gazetec iler ‘bir başkan ve daha fazlası’ şeklinde manşetler attılar. Bu çok önemli, kıymet bilinmelidir. ‘Malatyaspor’un beş hafta üst üste puan kayıpları olabilir, futbolda bunlar var. Top yuvarlaktır. Önemli olan Malatyaspor’un 4-5 yıl öncesini düşünüp, önemli olan nereden nerelere geldiğidir. Bu meşakkatli yolculuğun sonrasında bir maçta her şey kaybolmamalı, sabredilmeli’ dedim. Barcelona’ya, Real Madrid’e baktığımız zaman, Manchester United’in kökenine baktığınız zaman bu kulüpler hep sabırlı işler yaparak, sabırlı davranarak bir yerlere gelmişlerdir. Sabrettiğiniz zaman mutlaka başarıya ulaşıyorsunuz. Uçakta Erol Bulut hoca ve sevgili Yalçın Ayhan ile berabere geldim. Yüzlerindeki o mutluluğu size anlatamam. Saat 6.40 uçağına binen bir teknik direktör ve bir futbolcu o kadar mutlulardı ki Malatya’ya geliyorlar. Malatya’daki futbolu daha da geliştirme adına geliyorlar. Malatya seyircisi ve halkı takıma sahip çıkmalı, Malatya halkı bu başarıların bir iki maçta heba edilmemesini sağlamalıdır. Üç maçta mağlup olursunuz ama dördünü maçta Allah’ın izniyle kazanırsınız” şeklinde konuştu.
Adem Büyük’ün Yeni Malatyaspor’a transfer edilmesini de değerlendiren Şener, “Yaz transfer döneminde ‘Adem Büyük Beşiktaş’a mı, Trabzonspor’a mı, Fenerbahçe’ye mi gidecek yoksa Avrupa’da bir kulübe mi gidecek’ deniliyordu ama Yeni Malatyaspor’a geldi. Yeni Malatyaspor’u sırtladı götürüyor. Bu Malatya’nın büyüklüğünden kaynaklanıyor” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 33 48 77
2 GMG Kastamonuspor 33 31 71
3 Iğdır F.K 33 29 65
4 Anagold 24Erzincanspor 34 24 63
5 Menemen FK 33 16 58
6 İskenderunspor 33 15 56
7 Isparta 32 Spor 33 -4 53
8 İnegölspor 33 0 47
9 Somaspor 33 -1 47
10 Fethiyespor 33 3 43
11 Karaman F.K 33 -7 42
12 68 Aksaray BLD. 34 0 41
13 Arnavutköy BLD 33 -5 35
14 Etimesgut Belediyespor 33 -15 35
15 Belediye Derince Spor 33 -1 34
16 Sarıyer 33 -8 34
17 Düzcespor 34 -22 33
18 Denizlispor 33 -19 29
19 Uşak Spor 33 -82 5