Hikmet Karaman: ”Vagner Love’a talip olmaları normal”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hikmet Karaman: ”Vagner Love’a talip olmaları normal”
#Spor |
11 Oca 2018 / Per 21:10
/ 49 Kez Okundu
| |

Aytemiz Alanyaspor’da teknik direktör Hikmet Karaman, Vagner Love’un Brezilya’ya geri dönmek istediği ve Flamengo ile anlaştığı yönünde çıkan haberlere karşılık, “Vagner Love’un Alanyaspor için ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu görüyoruz

Aytemiz Alanyaspor’da teknik direktör Hikmet Karaman, Vagner Love’un Brezilya’ya geri dönmek istediği ve Flamengo ile anlaştığı yönünde çıkan haberlere karşılık, “Vagner Love’un Alanyaspor için ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu görüyoruz. Mutlaka böyle kaliteli oyuncunun başka takımlarla anılması doğaldır. Ben de dış medyada gördüm. Normaldir talip olmaları" dedi.
Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig’in ikinci yarısı hazırlıklarını yaptığı idmanla sürdürdü. Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın gözetiminde devam eden turuncu-yeşililer idmana koordinasyon çalışmasıyla başladı. Daha sonra futbolcular top kapma ve pas çalışması yaparak devam etti. İdmanın son bölümünde ise kondisyon uygulamaları ve koşu yapılarak tamamlandı. Sakatlığı süren Maniatis ile izinli olan Vagner Love dışında tüm oyuncular antrenmana eksiksiz katıldı.

“Süper Lig’de başarılı ve gol kralı çıkaran bir takım var”
İdmanda gazetecilere açıklama yapan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yönetimle birlikte olup kısa sürede tespitleri yaparak hazırlıkları tamamlayacaklarını aktardı. İkinci yarıya iyi başlangıç yaparak ligi sonlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Karaman, “Zaten 2 yıldır Süper Lig’de başarılı ve gol kralı çıkaran bir takım var. Bunları nasıl yukarıya çıkarırız, profesyonel anlamda fiziki şartlarımızı nasıl geliştirebiliriz, birçok konuda aynı zamanda transferlerle ilgili de fikir alışverişi içindeyiz. Bu arada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Takımızla bir hazırlık maçı oynadık. Özellikle ilk yarı görmek istediğimiz gibi değildi. İkinci yarı biraz daha farklıydı. Yaptığımız laktos testi de çok önemliydi. 14 gün izin yapan ve gelen takım var. Bunun yanı sıra sakatlıktan çıkan oyuncu grubu var. Çıkan test sonuçları üzerine fiziki anlamda da çalışmamız gerektiğini gördük” dedi.

“Yönetim kurulu bu konuyla ilgili çalışıyor”
Transferlerle ilgili çalışmaları hakkında da bilgiler veren Karaman, “17 hafta oynayan, hem giden, hem de başkan ve yönetim kurulunun kulüp ile ilgili bir düşünceleri var. Medyada var, taraftar da var. Mutlaka ihtiyaç olan yerler de var. Yönetim kurulu bu konuyla ilgili çalışıyor. Ben düşüncelerimi söyledim. Onlarda takımın kapasitesini yukarı çekecek oyuncu grubu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu mutlaka olacak” diye konuştu.

“Normaldir talip olmaları
Bir gazetecinin Vagner Love’un Brezilya’ya geri dönmek istediği ve Flamengo ile anlaştığı yönünde çıkan haberleri sorması üzerine yanıt veren Karaman, söyle konuştu:
“Vagner çok kaliteli bir oyuncu. Vagner’in oynadığı maçla oynamadığı maç arasındaki skorlara baktığınız zaman Vagner Love’un Alanyaspor için ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu görürüz. Mutlaka böyle kaliteli oyuncunun başka takımlarla anılması doğaldır. Ben de dış medyada gördüm. Normaldir talip olmaları. Ama takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğu ortadadır. Yönetim beni buraya getirdi. Mevcut kadronuzun üzerine bir hamle yapalım diye geldik. Mevcut kadronun içinde takımın omurgasını taşıyan oyuncu gittiği zaman ara transferde yerini doldurmak çok zor. Ara transferde yerini doldurmak çok zor. Sıkıntılı bir dönemdir. Transfer yüzde 30 fire verebiliyor. Ligdeki devamlılığımızı gücümüzün altına alacak bir davranış olur. Biz gücümüze güç katmak istiyoruz. Dolaysıyla bu benim düşüncem. Bunu başkanla konuştuk. Dolaysıyla mevcut gücümüzü koruyarak üstüne hamle yapacağız.“

Ligin sonunda şampiyonlukta hangi takımın şanslı olduğu sorusu üzerine Hikmet Karaman, “Sondan 3’üncü takım 15 puanda 11’inci sıraya kadar. Sanırım 25 puanda Bursa var. 25 puandan aşağıya baktığınızda 7 puanlık fark var. Yani 2 mağlubiyet, 1 beraberlik. Alttaki takımlar da çıkış yapmak isteyen takımlar. O yendi, sen kaybettin puanlar eşitleniyor. takımların kendini kurtarmaya, yukarılarda yer alma çabası var ki, üstte şampiyonluğa oynayan 4-5 takım öyle herkesi yeniyorum diye bir şey yok. Şampiyonluk her takıma gidebilir. Bence şampiyonluğun kesin favorisi bu yıl yok” şeklinde konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 30 43 68
2 GMG Kastamonuspor 30 28 67
3 Iğdır F.K 30 24 60
4 Anagold 24Erzincanspor 31 19 58
5 Menemen FK 30 14 54
6 İskenderunspor 30 11 49
7 Isparta 32 Spor 30 0 49
8 İnegölspor 30 2 43
9 Somaspor 30 -1 41
10 Karaman F.K 30 -3 41
11 68 Aksaray BLD. 31 1 39
12 Fethiyespor 30 -1 39
13 Etimesgut Belediyespor 31 -14 34
14 Arnavutköy BLD 31 -5 33
15 Belediye Derince Spor 30 -1 31
16 Sarıyer 31 -10 30
17 Düzcespor 31 -20 30
18 Denizlispor 30 -16 27
19 Uşak Spor 30 -71 5