Özel sporcular Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar Avrupa Şampiyonu!

İtalya’nın Ferrara şehrinde bugün başlayan Down Sendromlular Avrupa Oyunları’nda, mindere çıkan milli judoculardan Talha Ahmet Erdem, T23 kategorisi 81 kiloda Avrupa şampiyonu olurken, Doğukan Coşar ise T21 kategorisinde altın madalya kazandı. 66 kiloda Mehmet Can Topal T21 kategorisinde Avrupa ikincisi olurken, 60 kiloda ise Musa Aalan T21 kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldu.

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Spor | İHA
06 Eki 2021 / Çar 17:00 |
/ 63 Kez Okundu
| |
İtalya’nın Ferrara şehrinden müsabakaları yakından takip eden Federasyon Başkanı Birol Aydın yaptığı açıklamada, "Altı branşta düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Oyunları bugün yapılan judo müsabakaları ile başladı. Şampiyonaya katılan milli judocularımız 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere ülkemize toplamda 4 madalya kazandırdı. Federasyon olarak çok gururluyuz. Yıllarca verilen emekler, yapmış olduğumuz planlamaların meyvelerini almak bizleri son derece mutlu ediyor. Özel sporcularımız Türkiye’nin ve dünyanın parlayan yıldızı oldu. Yazılı ve görsel basında özel sporcularımızın şampiyonluğundan ve başarılarından başka bir haber bulamazsınız. Özel sporcular ailesi olarak bize güvenip destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, TMPK Başkanı Yavuz Kocaömer’e ve emeği, desteği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Avrupa şampiyonu olan Talha Ahmet Erdem ise yaptığı açıklamada, "Özel sporcular olarak Avrupa Oyunları’na çok iyi hazırlandık. Federasyon Başkanımız Birol Aydın’a ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Dünya şampiyonluğumdan sonra Avrupa şampiyonluğu altın madalyasını kazanmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Kazandığım bu altın madalyamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk milletine hediye ediyorum. Takım müsabakalarında da ülkemizi temsil edeceğim. İnşallah yine altın madalya kazanacağım ve İstiklal Marşımızı tüm Avrupa’ya ezberleteceğim" diye konuştu.
Down Sendromlular Avrupa Oyunları yarın yapılacak olan atletizm, basketbol, futsal, masa tenisi ve yüzme müsabakaları ile devam edecek.

Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Çorum FK 24 17 45
2 Şanlıurfaspor 24 25 41
3 Amed SF 25 18 44
4 Esenler Erokspor 24 25 42
5 Düzce Cam Düzcespor 24 15 41
6 Anagold 24Erzincanspor 24 8 40
7 Arnavutköy BLD 25 11 38
8 Hes İlaç Afyonspor 24 6 38
9 Somaspor 25 13 36
10 Ankaraspor 25 -2 35
11 Isparta 32 Spor 25 0 33
12 Menemen FK 25 -1 32
13 Eşin Group Nazilli BLD 25 -4 29
14 Bursaspor 24 -8 29
15 Batman Petrol Spor 24 -5 28
16 İnegölspor 24 -8 26
17 Tarsus İdman Yurdu 25 -40 20
18 Bayburt Özel İdare Spor 25 -34 11
19 Sivas Belediye Spor 25 -36 11