Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi
#Spor |
04 Oca 2018 / Per 13:19
/ 40 Kez Okundu
| |

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yeni yılın ilk etkinliğini, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından hazırlanan, 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerine yönelik “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” ile gerçekleştirdi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yeni yılın ilk etkinliğini, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından hazırlanan, 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerine yönelik “ Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” ile gerçekleştirdi.
TMOK tarafından hazırlanan, çocukları ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla başlatılan ‘ Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ Çukurova Belediyesi’nin de katkılarıyla Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 3-4-5 Ocak tarihlerinde gerçekleşen OLİ Projesi ile çocuklara çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görseller eşliğinde spor kültürü edinmelerini sağlayan 45 dakikalık interaktif sunumlar gerçekleştirildi.
Çocukların Başkan Soner Çetin’e sevgi gösterisinde bulunduğu etkinlikte konuşan Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Çetin’e etkinliğe yaptığı katkı nedeniyle teşekkür etti. Porsuk, “Soner Çetin başkanımız, bugün çok önemli bu programı ilçemize getirdiniz. Çocuklar, ne şanslısınız ki böyle bir başkanınız var. Sizlere böyle güzel hizmetler getiriyor. Biz bu etkinliği hangi ilçede yaptıysak o ilçenin belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı oldu. Kendisine teşekkür ediyor, yolu açık olsun diyoruz” şeklinde kounuştu.
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise salonda bulunan öğrencilere seslenerek konuşmasına başladı.
“Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler, bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Sizlerin içinden belediye başkanları, millet vekilleri hatta başbakanlar çıkacak. Ben buna yürekten inanıyorum” diyen Başkan Çetin, Çukurova Belediyesi’nin görevleri arasında sağlıklı bir nesil yetiştirmenin de olduğunu belirtti.
Başkan Çetin, “Bizlere bu etkinliğin teklifi gelince hiç düşünmeden katkı koymayı kabul ettik. ’ Spor Kenti Uyuşturucuya Hayır’ sloganlarımızı bilboardlarda görüyorsunuz. Özellikle siz değerli gençlerden bu konuda duyarlı olmanızı bekliyoruz. Bizler her alanda aktif yurttaşlık kavramını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Uyuşturucu konusunda da aktif yurttaş olmanızı istiyorum. Bir toplumun çökmesini istiyorsanız o toplumu ahlaki yönden çökertmeniz yeterli. Şu anda hepimiz bu uyuşturucu tehlikesiyle karşı karşıyayız. Ama ben biliyorum ki; Büyük Atatürk’ün çocukları uyuşturucu illetinden uzak duracak. Atatürk’ün çocukları sanata, spora ve bilime yakışır” dedi.
Çukurova Belediyesi olarak spora ve sanata teşvik eden etkinliklere ara vermeden devam edeceklerini vurgulayan Çetin, “Çocuklarımızı, gençlerimizi spora, sanata, kültüre, bilime ve sanata yönlendirmeye devam edeceğiz. Sizlerin her daim arkanızda, yanınızda olacağız. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Özellikle Çukurova ilçesinde bulunan özel ve devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin yararlandığı etkinliğe Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Çukurova Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Bilal Oldaç, ASKF Başkanı Ahmet Bozan, Los Angeles Olimpiyatlarında madalya kazanan Milli Boksör Turgut Aykaç, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve sporse verler katıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 33 48 77
2 GMG Kastamonuspor 33 31 71
3 Iğdır F.K 33 29 65
4 Anagold 24Erzincanspor 34 24 63
5 Menemen FK 33 16 58
6 İskenderunspor 33 15 56
7 Isparta 32 Spor 33 -4 53
8 İnegölspor 33 0 47
9 Somaspor 33 -1 47
10 Fethiyespor 33 3 43
11 Karaman F.K 33 -7 42
12 68 Aksaray BLD. 34 0 41
13 Arnavutköy BLD 33 -5 35
14 Etimesgut Belediyespor 33 -15 35
15 Belediye Derince Spor 33 -1 34
16 Sarıyer 33 -8 34
17 Düzcespor 34 -22 33
18 Denizlispor 33 -19 29
19 Uşak Spor 33 -82 5