Ümit Özat: “Ligin en güçlü takımına karşı oynadık”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ümit Özat: “Ligin en güçlü takımına karşı oynadık”
#Spor |
10 Mar 2018 / Cmt 21:39
/ 167 Kez Okundu
| |

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, 1-0 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından konuştu

G ençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, 1-0 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından konuştu. Ligin en güçlü takımına karşı oynadıklarını söyley en Özat, maçın son dakikalarında Ş enol Güneş’in, taç atmak istey en oyuncunun önünü net şekilde kestiğini söyledi.
Beşiktaş’a deplasmanda 1-0 mağlup olarak üst üste 2. y enilgisini alan G ençlerbirliği’nde Teknik Direktör Ümit Özat karşılaşmanın ardından soruları yanıtladı. Mücadeleyi değerl endirerek sözlerine başlayan Özat, “Esasında maç evvelinde düşündüğümüz gerçekleşmedi. Ofansif kadroyla sahaya çıktık. Daha doğru çıkışlar yapsaydık farklı bir sonuçla dönebilirdik. Normal bir oyundu. Puan ya da puanlar alsak bize ekstra katkısı olurdu. Önümüzde Akhisar maçı var. Kazanan her zaman haklıdır, kazananı tebrik etmek gerekir” dedi.
Ofansif bir kadroyla sahaya çıktıklarını söyley en Özat, “İnönü’de herhalde bu kadar ofansif kimse oynamamıştır. B en oyuncuların bu kadar yaslanacağını bilmiyordum. B enim onlara güv enimd en daha fazla, onların k endi yet eneklerine güv enmesi gerekiyor. Bazı oyuncular birbirlerine eşlik edebilse, doğru paslar yapabilseydik, oyun daha da soğuyabilirdi. Sonuçta karşınızda güçlü bir takım var. İlk yarıyı önde bitirebilirdik. Planlarımızda ilk yarını sonuçlarına göre oyunlarımız vardı. Alper’in sarı kartı ve Jailton’un sakatlanması bizi etkiledi. Önümüzde 9 maç var. Geldiğimizde son sırada olan bir takım vardı. Uzun bir seri yakalamamıza karşın c endered en çıkamadık. Direkt rakiplerimiz de puan alıyor” açıklamasını yaptı.

“En iyi kadro Beşiktaş ve Başakşehir’de”
Şampiyonluk yarışının k endisini ilgil endirmediğini ancak bu konuyla ilgili yorum yapacağını söyley en Ümit Özat, “Şampiyonluk yarışı b eni çok ilgil endirmiyor. Bu ligin en iyi kadrosu Beşiktaş ve Başakşehir’de. Bu anlamda avantajlılar. Ancak Fatih Hoca’nın gelişi Galatasaray’a artı kattı. F enerbahçe’nin zor maçları bitti. Seri yakalarsa, Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’in birbirleriyle maçları var. Köprünün altından çok sular akar. Beşiktaş ve Başakşehir’in kadroları çok g eniş. Kazanan hak ettiği bir şampiyonluk almış olacaktır” dedi.
Daha önce 40 ile 43 puan arasında bir hedef koyduğunu söyley en Özat, “Alanya maçı hesapta olmayan bir kayıptı. Osmanlı maçı deplasmandı, bunun dışında Alanya maçı hariç bir kaybımız yok. Bu hedefi yakalarsak rahatlarız. Bu da 2 maçta 1 galibiyet anlamına geliyor. 2 hafta önce Alanya’dan 5 puan öndeydik ama bugün 1 puan geriye düştük. Takımların birbirleriyle oynadığı maçlar belirliyor. 13. haftada Karabük’t en önce ilk düş en takım olarak G ençlerbirliği gösteriliyordu. İç saha maçlarında seyircimizin desteğiyle, İlhan Cavcav sezonunda bu takımı ligde tutmamız gerekiyor. Geç en s ene son yılların en başarılı sezonunu yaşadık ancak konuşulmadı. Bu sezon sonunculuktan aldık, buraya getirdik ancak başarılı gibi konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

“Net şekilde taç kullanan oyuncu engell endi”
10 maçlık y enilmezlik serisinin oyuncuları etkilemediğini düşün en Ümit Özat, “Bu takımda 5, 6 y eni oyuncu var. Sıkıntı yaşayacağımızı sezon başında söylemiştim. Beşiktaş, Galatasaray, F enerbahçe; Bayern Münih’e karşı nasıl oynuyorsa, Anadolu kulüpleri de gelip burada aynı şekilde oynuyor” dedi.
Maçın son anlarında Ş enol Güneş’in taç atan oyuncuyu engelleyip engellemediği sorulan Özat, “Bunları söyleyince saygısız diyorlar. Orada net şekilde bilerek taç atan oyuncunun önünü kesme var. Bunu b en yapsam kıyamet kopar. İsmini zikretmek istemiyorum, b end en başka teknik adamların da başına gelebilecek olaylar. Bu kişileri ilgil endirir camiaları değil. B en 100 yıllık çınarlara laf söyleyecek durumda değilim. Kişiler arasındaki sorunlar, camiaları bağlamamalı” diyerek sözlerini tamamladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Puan Durumu
# Takımlar O AV P+
1 Amed SF 33 48 77
2 GMG Kastamonuspor 33 31 71
3 Iğdır F.K 33 29 65
4 Anagold 24Erzincanspor 34 24 63
5 Menemen FK 33 16 58
6 İskenderunspor 33 15 56
7 Isparta 32 Spor 33 -4 53
8 İnegölspor 33 0 47
9 Somaspor 33 -1 47
10 Fethiyespor 33 3 43
11 Karaman F.K 33 -7 42
12 68 Aksaray BLD. 34 0 41
13 Arnavutköy BLD 33 -5 35
14 Etimesgut Belediyespor 33 -15 35
15 Belediye Derince Spor 33 -1 34
16 Sarıyer 33 -8 34
17 Düzcespor 34 -22 33
18 Denizlispor 33 -19 29
19 Uşak Spor 33 -82 5