Bimeks faaliyet kârını artırdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bimeks faaliyet kârını artırdı
#Yerel |
23 Ağu 2016 / Sal 10:49
/ 55 Kez Okundu
| |

Teknoloji Perakendecisi Bimeks’in 6 aylık faaliyet kârı 44 milyon TL oldu

Teknoloji Perakendecisi Bimeks’in 6 aylık faaliyet kârı 44 milyon TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre faaliyet kârı yüzde 29 oranında artarken, bir önceki yılın aynı döneminde yüzde 4,3 olan FAVÖK/Satışlar oranı yüzde 5,9’a yükseldi.
Teknoloji perakende şirketi Bimeks, 6 aylık finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre yılın ilk 6 ayında 745 milyon TL ciro üreten şirket, metrekare başı satış rakamını da yüzde 6 artışla 7 bin 500 TL’ye yükseltti.
Döviz kurlarındaki dalgalanma sebebiyle dönemsel kambiyo giderleri 4,5 milyon TL olurken, dönem zararı da 1,9 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket online cirosunu da yılın ilk 6 ayında yüzde 35 artışla 108 milyon TL’ye yükseltti. Online satışların cirodaki payı bir önceki yıla göre 4 puan artışla yüzde 14 oldu.
Borçlulukta net azalış, faaliyet giderlerinde iyileşme
Bimeks, yılbaşında açıkladığı hedeflere uyumlu olarak, borçluluk oranını azaltmaya devam etti. Finansal ve ticari borçlardaki düşüşle birlikte toplam borçluluk yüzde 19 azalırken, borç/öz kaynak oranı da 3,9’dan 3,2’ye geriledi. İlk 6 ayda faaliyet giderleri nominal olarak yüzde 8 azalırken, cironun görece zayıf olmasına rağmen faaliyet giderlerinin satışlara oranı da yüzde 11,9’a geriledi. Şirket Temmuz ve Ağustos aylarında 4 yeni mağaza açarken, mevcut olduğu il sayısını da 60’a yükseltti.
"Yatırıma ve büyümeye devam"
Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, yılın ilk yarısının birçok negatif faktörün etkisinde geçtiğini belirterek, “Bütün perakende sektöründe cirolarda duraklama yaşandı. Tüketicilerin alışveriş kararlarını ertelediklerini gözlemledik. Buna rağmen yılın ilk yarısında şirketin ürettiği 745 milyon TL cironun tatminkâr olduğunu belirten Akgiray, “Esas sevindirici olan, şirketimizin faaliyet karlılığındaki artışın devam etmesidir. Üç yıldır titizlikle uyguladığımız ‘verimlilik ve optimizasyon odaklı’ stratejinin meyvelerini toplamak umudumuzu güçlendiriyor. Biz iş modelimizi kurarken, konjonktürel dalgalanmalardan etkilenmeyen, uzun erimli bir hedef koymuştuk. Bunun olumlu sonuçlarını aldığımızı görmek bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Ülkeler gibi şirketlerin de mali disipline dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Akgiray, borçluluk ve verimlilik rasyolarının iyileşmeye devam etmesinin kendilerini sevindirdiğini vurguladı.
“Ülkemizin potansiyeli ve gücü en büyük güvencemiz”
Yaşanan hadiselerin, yerli olmanın, milli olmanın ve ülkeye güvenmenin değerini bir kez daha gösterdiğini belirten Akgiray, “Biz Türkiye’nin geleceğine olan tam inancımızı, yeni mağaza açılışlarımızla gösteriyoruz. 15 Temmuz’daki menfur kalkışmadan sonra 4 şehrimizde 4 yeni mağaza açtık. Gelecek, bu ülkeye güvenen şirketlere çok güzel fırsatlar sunacak” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.