Çavuşköy’de hünnap hasadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çavuşköy’de hünnap hasadı
#Yerel |
02 Kas 2016 / Çar 13:34
/ 81 Kez Okundu
| |

Biga’nın Çavuşköy mahallesinde her evin bahçesinde bol miktarda bulunan ve vatandaşlar tarafından iğde olarak bilinen hünnap ihtiyaç olarak toplanarak kurutuluyor

Biga’nın Çavuşköy mahallesinde her evin bahçesinde bol miktarda bulunan ve vatandaşlar tarafından iğde olarak bilinen hünnap ihtiyaç olarak toplanarak kurutuluyor.
Çavuşköy mahallesinde yaşayan 70 yaşındaki Meliha Gül, hünnap ağacının yol kenarlarında ve bahçelerinde bol miktarda yetiştiğini söyledi. Çocukluğundan bu yana hünnap yediğini bölgede ise şeker hastasına rastlanmadığını dile getiren Gül, “Hazreti Adem’in ağacı olarak bilinen hünnap ağacının içerisinde bol miktarda C vitamini olduğundan tazesini ve kurusunu tüketiriz. Hünnabın meyvelerinin göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici, tansiyon düşürdüğünü ve kanı temizleme özelliğini biliriz. Şeker hastalığına karşı da iyi gelen hünnap doğal yolla yetişiyor. Her yıl bol miktarda meyve veren bir hünnap ağacından yaklaşık 70 kilogram ürün alıyoruz. Hünnap meyvesini kurutularak sakladığımız gibi pekmezini ve turşunu da kuruyoruz”dedi. Babadan kalma bahçesinde hiçbir zirai ilaç kullanılmadan hünnap yetiştiren Gül, bir ağacın dördüncü yılında yavru verdiğini, dikenli olan ağaçtan hünnap toplamasının ise bir hayli güç olduğunu söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.