Chp’li gençler, nazilli’de deniz gezmiş ve arkadaşlarını anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Chp’li gençler, nazilli’de deniz gezmiş ve arkadaşlarını anıldı
#Yerel |
 :
/ 72 Kez Okundu
| |

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli Gençlik Örgütü, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli Gençlik Örgütü, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 42. yıldönümünde darağacına uzanan son anlarını ve düşüncelerini canlandırdıkları oratoryo ile anlattı.
Gençlerin hazırladığı ve duygusal anların yaşandığı 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anma gecesine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP İl Başkan Vekili Süleyman Bülbül, Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut ile çok sayıda davetli ve partili katıldı.
30 CHP Gençlik Kolları üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen oratoryoda 3 fidanın mahkeme ifadeleri ve ailelerine yazdığı son mektuplarda seslendirildi. Canlı Müzik eşliğinde yaklaşık 1,5 saat süren etkinlikte devrim marşları söylenirken, oratoryo davetliler ve gençlik kollarının devrim marşını birlikte söylemesi ile son buldu. Daha sonra ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır yaptı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 42 yıl önce sadece bedence aralarından ayrıldıklarını ifade eden İlçe Başkanı Ali Çankır; “Hepsi yanı başımızda, onlar bugün grevlerde, direnişlerde, eylemlerde. Onlar geçtiğimiz hafta bizimle 1 Mayıs’taydı, alanlarda gördük onları. Vakti gelince, hepimiz o en büyük görevimizi yerine getirecek ve bayrak yükselsin diye birer basamak olacağız. Kardeşlerimizin doğum günlerinde onları konuşacak, onlara şarkılar söyleyecek, onlar için şiirler okuyacağız. Ve söz vereceğiz onlara. Onların bize verdikleri sözü tuttukları gibi, biz de bizden sonra gelecek yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağız. İşte yoldaşlarımıza, mücadele kardeşlerimize, bunun sözünü vereceğiz” dedi.
Anadolu Topraklarının çok şeyler yaşadığını, çok ihanet gördüğünü ve çok büyük kavgalar gördüğünü hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da; “Anadolu toprakları hainler yetiştirdi. Bereketli bir topraktı hain yetiştirmek konusunda ama bir o kadar da ve hatta hatta daha fazlasıyla yurt sevenler yetiştirdi. Yeniden, yeniden, yeniden demlendik kendimizi bulduk, kafamızı bulduk, direncimizi bulduk ve bugün yine 20’li yaşlarda yine bu gencecik evlatlarımız Anadolu topraklarında aynı türküleri söylüyorlar, zulme karşı direnişe çağırıyorlar, Emperyalizm’e karşı tam bağımsız Türkiye diyorlar. Rahat ol Mustafa Kemal Atatürk, rahat ol Büyük Önder Atatürk. Onun için yürekten kutluyorum onları” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ise Gençlik Örgütü ile davetlileri hep bir ağızdan ‘Çav Bella’ ve ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkılarını seslendirdi. Grup daha sonra ise Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.