Ekmek almaya giderken kaçırılan 14 yaşındaki vildan, 48 saattir bulunamadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ekmek almaya giderken kaçırılan 14 yaşındaki vildan, 48 saattir bulunamadı
#Yerel |
27 Tem, 2016 / Çar 16:34
/ 18 Kez Okundu
| |

Niğde’de 2 gün önce ekmek almaya giderken silah zoruyla, görgü tanıklarının iddiasına göre 3 şahıs tarafından kaçırılan 14 yaşındaki Vildan Dokuz’dan 48 saattir haber alınamıyor

Niğde’de 2 gün önce ekmek almaya giderken silah zoruyla, görgü tanıklarının iddiasına göre 3 şahıs tarafından kaçırılan 14 yaşındaki Vildan Dokuz’dan 48 saattir haber alınamıyor. Anne Fatma Dokuz ve baba Mustafa Dokuz bir an önce çocuklarının bulunmasını istiyor.
Yaz tatili için geldiği memleketi Niğde’nin Fesleğen köyünde iki gün önce kaçırılan Vildan Dokuz’dan 2 gündür haber alınamıyor. Görgü tanıklarının ifadesine göre, babaannesine ekmek almak için evden çıkan ve dönüş yolunda kuzeninin çaresiz bakışları arasında silahlı üç kişi tarafından zorla arabaya bindirilerek kaçırılan talihsiz kız için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Rahatsız ediliyordu
Olay sırasında zanlılar tarafından tartaklanan genç kızın kuzeni Betül Doğru’nun ifadelerine göre, lise öğrencisi Vildan Dokuz’u, geçen yıl yine memleketine gezmeye geldiği sırada rahatsız eden H.B. (25), silahlı iki arkadaşı ile birlikte yollarını kesti. Bağırmaması için de talihsiz kızın ağzı kapatarak zorla otomobile bindiren H.B. ve arkadaşları araca bindikten sonra havaya silahla bir el ateş ederek, hızla olay yerinden uzaklaştı.
Arama çalışmaları devam ediyor
Görgü tanığı bir çobanın, kaçırılan genç kız ve zanlıları dağda gördüğünü belirtmesi üzerine dün saat 18.00’den itibaren emniyet birimleri arama çalışmalarına başladı. Köylülerin de destek verdiği arama çalışması sonrasında genç kız bulunamadı.
Aile yetkililerden destek bekliyor
Kızlarının hayatından endişe eden acılı ailesi ise yetkililerden kızlarının bulunması için destek bekliyor. Kızlarının henüz 15 yaşında olduğunu belirten baba Mustafa Dokuz, “Kızımızdan yaklaşık 48-49 saattir hiç haber alınamıyor. Kolluk kuvvetlerimiz çalışıyor. Ellerinden geleni yapıyorlar ama şimdilik bekliyoruz. Dün operasyon yapıldı ama operasyonun neticesini bilmiyorum. Şu anda Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘Yol puslu önümüzü görmemiz lazım’ şimdilik bekliyoruz. Operasyonun genişletilmesini istedik. Bana gelen bilgiye göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bey arayacakmış. Aradığı zaman bildiklerimi, gereken her şeyin açıklamasını yapacağım. Abisiyle gece bir sıcak temasta bulunmuş ama gece karanlığından faydalanarak kaçmış. Şu an dağda jandarma ve polis ekiplerimiz var. Kızımı kaçıran kişinin abisi de bu dağda o da kaçak zaten. Köylülerimiz de destek verdi Allah razı olsun köylülerimizden ve dağdaki aramalarda yardımcı olan herkesten. Dün dağdaki operasyonda da kolluk kuvvetimize ateş açmışlar. Kolluk kuvvetimiz de onlara karşılık verdi" diye konuştu.
"Kızımı istiyorum"
Anne atma Dokuz ise, "Sesini duymak istiyorum. Bir ’alo’ desin anne ben filan yerdeyim desin. Benim çocuğumu getirsinler. Başbakan mı girecek Cumhurbaşkanı mı girecek kim devreye girecekse girsin ben evladımı istiyorum. Çocuğum ölümü yaşıyor mu bilmiyorum. Sayın Valimiz harekete geçmeseydi bu kadar araştırma olmayacaktı. Şimdiye kadar jandarma çok hafife aldı. Çok basit bir şekilde geldi geldi gitti. Hiçbir şey yapmadı ilk gün temasa geçmediler. Kime başvuracağımı da bilmiyorum" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.