Erkut ergenç: "milletimiz otodidaktik öğrenmeyi seviyor"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erkut ergenç:
#Yerel |
06 Şub 2017 / Pzt 11:04
/ 83 Kez Okundu
| |

Liderlik Okulu kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, Türkiye’deki insanların eğitim konusunda otodidaktik yapıyı tercih ettiğini belirterek, "Ülkemizde eğitimin kurumlardan değil, otodidaktik yapıyı tercih edilerek kitaplar, usta kişiler yardımı ile alınması yönünde bir eğilim var

Liderlik Okulu kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, Türkiye’deki insanların eğitim konusunda otodidaktik yapıyı tercih ettiğini belirterek, "Ülkemizde eğitimin kurumlardan değil, otodidaktik yapıyı tercih edilerek kitaplar, usta kişiler yardımı ile alınması yönünde bir eğilim var. Bir çok yazar, sanatçı bu yol ile kendilerini yetiştiriyor" dedi.
Eğitim modellerinin tartışma konusu olduğuna dikkat çeken Liderlik Okulu kurucusu Erkut Ergenç, Türkiye’de halkın eğitim, öğretim ve kendini geliştirme noktasındaki düşüncelerini analiz etti. Ergenç, otodidaktik hakkında da bilgi vererek, "Millet olarak nitel açıdan eğitime çok önem verdiğini düşünen bir milletiz fakat nicel sonuçlara baktığımızda sayılar bu önemi yansıtmıyor. Bunun en önemli sebebinin millet olarak öğrenmede, eğitim kurumlarına olan inancın az olması ve öğrenmenin okul dışında gerçekleştiğini düşünmeleridir. Bu inanç kişiyi otodidaktik bir öğrenme anlayışına yöneltiyor. Otodidaktik; bir öğrenim dalında eğitim kurumlarına normal yollardan devam etmeden; kulaktan dolma bilgilerin, gözlemlerin, kitapların, tecrübelerin ve usta kişilerle yapılan görüşmelerin yardımı ile söz konusu alanda kendi kendini yetiştiren insanın metodunu ifade eder. Bu durum sistematik bir eğitim metodunu kullanmadığı için zaman kaybına ya da kişilerin kötü yönde sevk edilmelerine sebep olur. Günümüzde terör örgütleri daha çok bu tarzda yetişen bireyleri bünyesine dahil etmektedirler" dedi.
Türkiye’de öğrencilerin sistematik bir eğitimden geçse bile otodidaktik bir yapıyla öğrenmeye devam ettiklerini ifade eden Ergenç, "Ancak yine de belli bir desteğin alınması şarttır. Otodidaktik öğrenme kişinin belli bir ölçüde efor sarf etmesini sağlamaktadır. Ayrıca kişisel etkinlik ve faaliyetleri içermesi ve tecrübe ve yaşanmışlıklarla yoğrulması kişiyi bazen dahi noktasına kadar çıkarabilmektedir. Bugün edebiyat ve sanat dünyamızda alaylı diye tabir edilen bir çok yazar, şair ve sanatçının otodidaktik bir öğrenme ile kendilerini yetiştirdiklerini söylemek mümkündür. Günümüzde bir çok kişisel gelişim kurumu artık otodidaktik öğrenmenin önemini kavramıştır. Bugün Harvard Üniversitesinden bile Uzaktan eğitim ile eğitim alarak kişinin kendini geliştirmesi mümkündür. Bu nedenle biz de Liderlik Okulu olarak Uzaktan Eğitim Merkezimizi bu anlayışla ele aldık ve Türkiye’deki herkesin hemen hemen her konuda eğitim alabilecekleri bir sisteme çevirdik. Günümüzde milletimize uygun yapıda öğrenme biçimi ve özgür öğrenme ortamlarının artırılması sayesinde öğrenim kalitesi daha da artacaktır” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.