Gaü’de “çince’den türkçe’ye geçen kelimeler” semineri düzenlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gaü’de “çince’den türkçe’ye geçen kelimeler” semineri düzenlendi
#Yerel |
01 Nis 2017 / Cmt 13:34
/ 0 Kez Okundu
| |

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beşeri Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Türkoloji Kulübü, “Çince’den Türkçe’ye Geçen Kelimeler” konulu seminer düzenledi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beşeri Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Türkoloji Kulübü, “Çince’den Türkçe’ye Geçen Kelimeler” konulu seminer düzenledi.
GAÜ Beşerî Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Akçam, açılış konuşmasını yaptığı seminerde Çin Dili ve Edebiyatı Bölümünün üniversitenin en güzide bölümlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, Çin tarihi ve Çin kroniklerinin Türkoloji sahasında oldukça önemli bir yeri olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Akçam, Türkoloji’nin yeniden tanımlanması çalışmalarına bu konuşmaların bir ışık tutacağına inandığını da belirtti.
Seminerin konuşmacısı GAÜ Çin Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Bököy Konokbayev ise, yüksek lisansını Çin’de tamamladığını ve konusunun Çince’den Türkçe’ye geçen kelimeler olduğunu söyledi. Bu konuda 19. ve 20. yüzyılda birçok çalışma yapıldığını ifade eden Konokbayev, çalışmaların ağırlıklı olarak Finli ve Rus dil bilimciler tarafından yapıldığını belirtti. Konokbayev, Çin halkı ile Türk halklarının çok eskiden uzak bir tarihi ilişkiye sahip olduğunu ifade ederek, bu yüzden de kelime alışverişinin Türkçe’ye kültür olarak ve ticari kelimeler olarak geçtiğini söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.