Gaziantep kamu-sen’den darbe girişimine kınama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gaziantep kamu-sen’den darbe girişimine  kınama
#Yerel |
19 Tem, 2016 / Sal 15:04
/ 18 Kez Okundu
| |

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak darbe girişimi sonrası yaptığı basın toplantısında her türlü darbe’ye karşı olduklarını belirtti

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak darbe girişimi sonrası yaptığı basın toplantısında her türlü darbe’ye karşı olduklarını belirtti.
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcilisi olarak, darbe teşebbüsünü protesto etmek için, Şehit Dr. Ersin Arslan toplantı salonunda basın açıklaması düzenlendi. İl Temsilcisi Kemal Kazak yaptığı açıklamada, ‘‘15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz. Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırdığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine bir kara leke olarak geçecektir. Bütün bu olumsuz şartlar içinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş ve demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır.
Bu noktada milletimiz nezdinde son derece saygın ve mümtaz bir yeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kurumsal anlamda toplum vicdanında yara almaması, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla eş güdüm içinde faaliyetlerini sürdürmesi ve toplumsal bir bölünme yaşanmaması için gerekli tedbirlerin tez elden hayata geçirilmesi göz ardı edilmemelidir.
Bilhassa devlet içinde asker, polis çekişmesinin baş göstermesi, dört bir yandan iç ve dış düşmanlarla kuşatıldığımız bu tarihi süreçte devlet işleyişimizi zaafa uğratacak en büyük tehlike olacaktır.
Türkiye Kamu-Sen olarak uzun zamandan beri eleştirilerimizin de odak noktasını teşkil eden ülke içinde yaratılan kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması ve yaşanan bu olayların, anti demokratik yaklaşımlar için bir gerekçe olarak kullanılmaması en büyük arzumuzdur.
Bununla birlikte, bugün demokrasi havarisi geçinen, ancak, yıllardan beri kamu kurum ve kuruluşlarında kendileri gibi düşünmeyen kamu görevlilerine, her türlü zulmü ve ötekileştirmeyi reva gören ve baskılarıyla kamu çalışanlarının duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak et ve kemik yığını haline getiren iş birlikçi sendikal anlayışı da şiddetle kınıyoruz.
Türk Milleti 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk Milletinin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır.
Türkiye Kamu-Sen olarak, gerek 28 Şubat sürecinde ve gerekse 27 Nisan post modern darbe girişiminde olduğu gibi, 15 Temmuzda da yapılmaya çalışılan darbenin ve demokrasi dışı her türlü girişimin de sonuna kadar karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz.
Ve ayrıca, nereden ve kimden gelirse gelsin, devletimize yapılan her türlü saldırı karşısında da, Aziz milletimizin ve devletimizin de yanında olduğumuzun altını çiziyorum.
Çatışmalarda şehit olan güvenlik güçlerine ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum’’ ifadelerine yer verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.