Mevlidi Nebi haftasına coşkulu final

Bursa’da Peygamber Efendimiz’in doğum günü sebebiyle kutlanan Mevlidi Nebi haftasının son gününde Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve din görevlileri Muradiye’deki esnafa gül dağıttı, sakalı şerif gösterimi ve hatim duası yapıldı. Cuma namazı sonrası Muradiye Külliyesi’nde cemaate yemek ikram edildi.

Adem Demir · Editör
20.09.2024 14:55

Bursa’da Mevlidi Nebi haftası dolu dolu etkinliklerle yaşandı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesinde Mevlid Kandili ve sonrasındaki günlerde onun güzel ahlakı ve öğütleri halka anlatıldı.


Haftanın son gününde de Bursa Müftüsü Yavuz Selim Karabayır esnafa cuma namazı öncesinde gül dağıttı. Muradiye Cami İmam Hatibi Lütfü Taşçı ve diğer din görevlileri vatandaşların Mevlidi Nebi haftasını kutladılar.


Cuma namazı öncesinde de okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı. Önce vaaz veren ve daha sonra Cuma hutbesini irad eden Müftü Yavuz Selim Karabayır Hazreti Muhammed’in güzel ahlakını cemaate anlattı.


Namaz sonrasında da cami içinde sakalı şerif gösterildi. Salavatlar eşliğinde yapılan duaların ardından cami çıkışında cemaate ve vatandaşlara yemek ikram edildi.


İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği Rebiülevvel Ayının içerisindeyiz. Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrif etmesiyle nura gark olmuş. Maddi ve manevi zulümatlar kaldırılmış, Allah onun güzel ahlakıyla nurunu tamamlamış ve mübarek Kur’an-ı Kerim’i onun vesilesiyle bize hediye eyledi. Biz bu günlerde Peygamber Efendimizi daha çok yad ederiz. Gazze ve Doğu Türkistan kurtulsun, insanlık dünya imtihanını kazansın diye tek kurtuluşun Peygamber Efendimizin güzel ahlakına bürünmekle olabildiğine inandığımız için bugünlerde onu yad ediyoruz. Ne zaman İslam ümmeti olarak Peygamber Efendimizin güzel ahlakına bürünürsek o zaman dünyanın tekrar zulmetten ve karanlıktan kurtulacağına, hanelerin mutlu olacağına, şahısların psikolojik ilaç kullanmayıp Allah takdirine rıza göstererek Peygamber Efendimizin ahlakıyla mutlu olacaklarına, şehirlerde suç oranın azalacağına inanıyoruz. Bütün İslam aleminin Mevlid Kandilini ve Rebiülevvel Ayını tebrik ediyoruz. Rabbim hayırlara vesile eylesin" şeklinde konuştu.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…