Gümüşhane’de örtü yangını: 2 hektarlık alan küle döndü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gümüşhane’de örtü yangını: 2 hektarlık alan küle döndü
#Asayiş | İHA
29 Eyl 2023 / Cum 15:38
/ 32 Kez Okundu
| |

GÜMÜŞHANE (İHA) – Gümüşhane’de öğle saatlerinde çıkan örtü yangını ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla söndürülürken yaklaşık 2 hektarlık otluk ve çalılık alan küle döndü.

Edinilen bilgilere göre, kent merkezindeki Canca Mahallesi, Limon Deresi ve tarihi Canca Kalesi arasında bulunan bölgede henüz belirlenemeyen bir sebeple öğle saatlerinde yangın çıktı. Otların kuru olması ve rüzgârın etkisiyle büyüyen yangın kontrolden çıkarak Canca Kalesine kadar olan yamacı kapladı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Orman İşletme, İtfaiye, AFAD, polis ve 112 acil sağlık ekibi sevk edildi.
Kuru otların tutuşması nedeniyle güçlükle kontrol altına alınan yangını söndürmek için çalışma başlatan ekipler oldukça dik yamaçta zaman zaman tutuşan ağaçlarda metrelerce boya ulaşan alevlerle 3 saat süren zorlu bir mücadelenin ardından yangını yerleşim yerleri ve bölgede bulunan özel rehabilitasyon merkezine ulaşmadan kontrol altına almayı başardı.
Yaklaşık 2 hektarlık alanın küle döndüğü yangında soğutma çalışmaları sürerken Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlattı.
Gümüşhane genelinde son günlerde hemen her gün gerçekleşen örtü yangınlarına uzun süredir yağmur yağmaması nedeniyle adeta çıraya dönüşen kuru otların üzerine atılan sigara izmaritinin bile sebep olabileceğini belirten yetkililer, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.