Dumlupınar’da etkili hutbe sunumu hizmet içi eğitim programı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dumlupınar’da etkili hutbe sunumu hizmet içi eğitim programı
25 Ara 2023 / Pzt 13:03
/ 3 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde İlçe Müftülüğünce İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik etkili hutbe sunumu hizmet içi eğitim programının başladığı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Eğitim Programları ve Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımların mesleki yeterliliklerini arttırmak, daha etkin ve etkili irşat hizmeti sunmalarını sağlamak için düzenlenen "Etkili Hutbe Sunumu Hizmet İçi Eğitim Programı İlçe Müftülüğü eski hizmet binası Kur’an Kursu binasında başladı.
Program, İlçe Müftüsü M. Emin Olgun’un açılış konuşması ve İlçe Vaizi Mesut Ihlamur’un sunumuyla icra edildi. Programda, hutbe ve hitabet kavramları, hutbe tarihi, hutbenin irşat hizmetlerindeki yeri ve önemi, hutbe çeşitleri ve hutbenin adapları, hatipte bulunması gereken mesleki yeterlilikler, ses kullanımı, diksiyon, jest ve mimiklerin doğru kullanımı, Türkçenin doğru ve kullanımı ve kelimelerin doğru telaffuzları, hutbe ırat edilirken yapılan yaygın hatalar ve hutbe ile ilgili fıkhi konular işlenecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.