Facebook 2015 yılı özetini kullanıcılara sundu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Facebook 2015 yılı özetini kullanıcılara sundu
18 Ara 2015 / Cum 17:55
/ 263 Kez Okundu
| |

Facebook her yıl olduğu gibi bu yıl da 2015 özeti uygulamasıyla karşımıza çıktı. 12 ayda yaşanan gelişmeleri sunan Facebook geliştirdiği yeni filtreleme sistemiyle kullanıcıların beğenisini kazandı.

Yaklaşık 1.5 milyar kullanıcısı bulunan dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya kanallarından Facebook, 2015 yılı özeti ile karşımıza çıktı. Geçtiğimiz yıl yine benzer bir uygulama yapan Facebook, 2016 yılına girmemize günler kala 2015 yılı özet görünümünü veren bir uygulamaya imza attı. 12 ayda yaşanan gelişmeleri özet şeklinde sunan Facebook kullanıcıları bu sayede kısa süreli bir nostalji yaşayabilecek. Öte yandan geçen 


yılın özet uygulamasından farklı olarak bu yıl kullanıcılar ayrılık veya sevilen kişilerin göçüp gitmesi gibi hatırlanmak istenmeyen olayları özetten ayıklama fırsatını bulacak ve geriye yaşanan olumlu anılar kalacak.

 

Facebook sözcüsü geçen yıl aldıkları geri bildirimlere göre davrandıklarını ve insanlara Yıla Genel Bakış içinde görmek ve paylaşmak istedikleri fotoğrafları seçme noktasında daha fazla seçim fırsatı tanımaya ihtiyaç duyduklarını belirtti. 2014 yılı özet görünümünde fotoğraflar bir algoritma tarafından seçildiği için birçok kişi istemediği fotoğrafla karşılaşmıştı. 2015 yılında yaşanan olumsuz olayların hatırlatılmasını önlemeyi amaçlayan Facebook geçen seneden farklı olarak yeni bir filtreleme sistemini uygulamaya koydu. Bu filtreleme sayesinde 2015 yılında görmek istenmeyen fotoğraflar yayından alınabilecek.

Facebook'un, yaptığı yenilikleri paylaştığı haber odası sitesinden yayımladığı duyuruda, "2014 yılında bazı kalplerin kırılmış olabileceğini göz önünde bulundurarak, algoritmik resim seçimi yapan yılın görünümü fotoğraf albümünü oluşturma şeklini değiştirdik. Artık albümlere, yanlışlıkla bunaltıcı fotoğraf, insanların geçmişinde arasının bozulduğu arkadaşlar ve vefat etmiş sevdiklerinden oluşan fotoğraflar girmeyecek" ifadesi kullanıldı.

Peki Facebook'un 2015 yılı özeti uygulaması nasıl çalışıyor? Uygulamaya haber akışı üzerinden erişilebiliyor. En üst taraftan düzenle seçeneğiyle istenen fotoğraflar seçiliyor. Kullanıcılar bu albümü kimsenin görmemesi için isterlerse saklayabiliyor ya da düzenleyip istedikleriyle paylaşabiliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.