Hisarcık Atatürk İlkokulunda Akıl ve Zeka Oyunları kursu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hisarcık Atatürk İlkokulunda Akıl ve Zeka Oyunları kursu
07 Şub 2024 / Çar 10:13
/ 0 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulunda öğrencilerin ders dışındaki boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla Akıl ve Zeka Oyunları Kursu açıldı.

Sınıf Öğretmeni İbrahim Güleç tarafından Salı, Çarşamba Perşembe ve Cuma günleri öğle arası 1’er saatlik Akıl ve Zeka Oyunları kursuna 34 taşımalı öğrenci, Salı Çarşamba ve Perşembe günleri okul çıkışı 2’şer saatlik kursa ise ilçe merkezinden 24 öğrenci katılıyor.
2023-2024 eğitim, öğretim yılı sonuna kadar devam edecek Akıl ve Zeka Oyunları kursunda öğrencilere, son kale, becerikli parmaklar, küre, sudoku, 9 taş, 3 taş, son taş, reversi, piramit, jenga denge oyunu, surakarta, abbalone, hedef 5, şut ve gol, dümen, equilibrio, pentego, mangala, set kart ve puan toplama oyunları öğretiliyor.
Zeka oyunlarının, çocukların oyunlardan yararlanarak zeka ile hafızalarını, düşünerek akıl yürütmelerini ve hafıza güçlerini geliştirmek, keşfederek problem çözme, mantıksal-matematiksel düşünme, sağlıklı iletişim kurma becerileri kazanmalarını sağladığını söyleyen Sınıf Öğretmeni İbrahim Güleç,” Zeka oyunları çocuklara, çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.