Pisikolog Uran “Yasak ve kurallarla gençleri koruyamayız”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Pisikolog Uran “Yasak ve kurallarla gençleri koruyamayız”
18 Ara 2023 / Pzt 09:59
/ 6 Kez Okundu
| |

Psikolog Zeynep Alçelik Uran, gençlere “Zorluklarla baş etmenin yolu zorluklar ve onların yol açtığı duyguları kabul etmektedir” dedi.

Gölyaka MYO öğrencilerine Kendine İyi Bak semineri verildi. Seminere konuşmacı olarak Düzce Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Psikolog Zeynep Alçelik Uran katıldı. Uran, 138 öğrencinin katıldığı seminerde bağımlılık, stres ve öfke ile başa çıkma, hayatımızdaki zorluklar ve mücadele durumlarına değindi.
“Bağımlılık yaşanılan zihinsel zorluklara yönelik geliştirilen işlevsiz bir tepkidir. Yaşamın kendisi iniş ve çıkışlarla, zorluklarla, üzüntü, stres, neşe ve mutlulukla bir bütünlük içerisindedir. Fakat yaşanılan zorluklardan kaçmak için zorluklarla savaşmak yerine onları unutmak, dikkatimizi dağıtmak, duygumuzu en kolay şekilde düzenlemek istediğimizde bağımlılık yapıcı davranışlar ve maddeler hayatımızdaki zorluklar katbekat arttırırlar. Zorluklarla baş etmenin yolu zorluklar ve onların yol açtığı duyguları kabul etmektedir. Stres ve öfkemize, üzüntü ve hayal kırıklığımıza dayanabildiğimiz ölçüde üretken ve esnek bireyler haline geliriz. Bu nedenle bağımlılıkla mücadele etmek kişinin kendini tanıması ve varlığıyla barışık olmasıyla mümkün olur. Sadece yasak ve kurallar genç nesilleri bağımlılıktan koruyamayız. Yaşam pratiklerini ve esnekliklerini arttırarak gençlerin kendileri için en uygun tercihleri yapmalarına yardımcı olabilir” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.