Şebeke sinyali olmadan hayat kurtaran uygulama!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şebeke sinyali olmadan hayat kurtaran uygulama!
31 Ara 2017 / Paz 19:38
/ 454 Kez Okundu
| |

Hayat kurtarması amaçlanan ve şebeke sinyali olmadan bilgi gönderebilen yeni bir teknoloji geliştirildi. Bakalım bu teknoloji nasıl çalışıyor ve kullanım alanları neler.

Şebeke sinyali olmadan iletişim!
Günümüzde her ne kadar iletişim teknolojilerinin ulaşamadığı yer yok gibi dursa da, halen bu küresel ağdan bağımsız bölgeler bulunmakta. Bu bağlamda iletişimin mümkün olmadığı bölgelerde hayat kurtarması amaçlanan yeni bir teknoloji geliştirildi.
Universidad de Alicante (UA) araştırmacıları, telefon (şebeke) sinyali olmaksızın uzaktaki yerlerde kaza geçiren insanların hayatlarını kurtarmak için yeni bir teknoloji geliştirdi. Henüz isimlendirilmeyen bu teknoloji özelleştirilmiş bir alıcı ve herhangi bir akıllı telefon ile kullanılabilmekte.

Akıllı telefona yükleyeceğiniz uygulama sayesinde, herhangi bir acil durumda konum bilgisi gibi çeşitli mesajlar gönderilebilmekte. Ancak bu mesajlar şebeke sinyali olmadığı için, telefonun GPS anteni veya Wi-Fi adaptörü üzerinden düşük frekansta gönderilmekte. Böylelikle zor durumda kalan kişiye ulaşmak mümkün olmakta. Teknolojinin ileride arama kurtarma faaliyetlerinde etkin bir rol oynayacağı tahmin ediliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.