Bursa'da Ekmek Tartışması Büyük Bir Dram Yarattı: 20 Gündür Kayıp

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bursa'da Ekmek Tartışması Büyük Bir Dram Yarattı: 20 Gündür Kayıp
#Bursa | İHA
23 May 2024 / Per 09:32
/ 3.136 Kez Okundu
| |

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Bülent Dalgın, 96 yaşındaki annesi Zeliha Dalgın ile yaşadığı bir ekmek tartışmasının ardından 20 gündür kayıp. Yaşlı kadının uzun ekmek almasını istediği oğlu, fırından yuvarlak ekmekle dönmesi üzerine çıkan tartışmanın ardından evi terk etti. Bülent Dalgın’ın annesi, oğlunun hayatından endişe ederek kayıp başvurusunda bulundu.

Fırında Bulunmayan Uzun Ekmek Tartışmayı Ateşledi

Zeliha Dalgın, oğlunun uzun ekmek almasını istemesine rağmen fırında bulamadığı için yuvarlak ekmek alarak eve döndü. Oğlunun uzun ekmek isteğinin yerine getirilmediğini öğrenen Bülent Dalgın, annesine "Sen uzun ekmek almamak için yalan söylüyorsun" diyerek kızdı ve akşam saat 17.00 civarında evden çıktı. O günden beri Bülent Dalgın'dan haber alınamıyor.

Annenin Umutsuz Bekleyişi

Zeliha Dalgın, oğlunun yokluğunda büyük bir üzüntü yaşıyor. 20 gündür evinin balkonundan bir an bile ayrılmadan oğlunun geri dönmesini bekleyen yaşlı kadın, gözyaşları içinde çevresindekilere ve yetkililere çağrıda bulunuyor. "Artık ağlamaktan gözyaşlarım kurudu. 20 gündür yemek yemiyorum, onu balkonda bekliyorum, yolunu gözlüyorum" diyen Zeliha Dalgın, oğlunun bulunması için herkesten yardım istiyor.

"Beş Kuruş Parası Yok, Nüfus Cüzdanı Evde Kaldı"

Zeliha Dalgın, oğlunun evden çıkarken yanında para ve nüfus cüzdanı dahi almadığını belirtti. "İstanbul'da tanıdıklarımız vardı. Oraya gitmiş olabilir dedik ama kardeşim araştırdı, oraya da gitmemiş. Beş kuruş yanında para yok. Nüfus kağıdı bile evde, öylece çıkıp gitti" diye konuştu.

Gece Gündüz Balkon Bekleyişi

20 gündür balkonundan ayrılmayan Zeliha Dalgın, "Çocuğum bulunursa bayram ederim. Sizlere ölünceye kadar dua ederim" sözleriyle duygularını dile getirdi. Gözüne uyku girmeyen ve yeme içmeden kesilen yaşlı kadın, oğlunun dönmesi için yalvarıyor. "Çocuğum ne olur artık dön evine. Göz yaşlarım bitti artık akmıyor. Her gece 'Allah'ım çocuğumu kötü insanlardan koru' diye dua ediyorum. Ondan başka kimsem yok. Yalvarıyorum. Ne olur bulun oğlumu" şeklindeki sözleri yürekleri dağladı.

"Daha Önce de Balıkesir’e Gitmişti"

Zeliha Dalgın’ın kız kardeşi Teşrife Kaman ise Bülent Dalgın’ın daha önce de kaybolduğunu belirtti. "Daha önce de Balıkesir'e gitmişti. Askerler bulmuş, dayısını aramışlar, dayısı gidip almıştı. Hastanede bile yattı, ilaç kullanıyordu. İnşallah geri gelir" dedi.

Mahalle Muhtarının Umutlu Bekleyişi

Orta Mahalle Muhtarı Ali Yaşar Seyis, Zeliha Dalgın’ın yaşadığı bu büyük dramın altını çizerek, Bülent Dalgın’ın bulunması için umutlu olduklarını söyledi. "Annesi 20 gündür gece gündüz sürekli o balkonda. Kendisine 'inşallah bulacağız' diyoruz. 3 Mayıs'tan bu yana gözüne uyku girmiyor. 96 yaşında bir nine. Sağlığından korkuyoruz. Bülent'e sesleniyorum 'Bir an önce gel. Anneni bu ısdıraptan kurtar. İnşallah gelecektir diye ümit ediyorum'" dedi.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.