Yoğun bakım bulunamayınca hasta vefat etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yoğun bakım bulunamayınca hasta vefat etti
#Bursa | Haber Merkezi
25 Haz 2024 / Sal 13:30
1 dk okuma / 11.246 Kez Okundu
| | |

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala acı haberi verdi; Bir Hasta Yoğun Bakım Yatağı Bulunamadığı İçin Vefat Etti

 

CHP Bursa Milletvekili ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Bursa’da yaşanan yoğun bakım yatağı sıkıntısının devam ettiğini belirterek üzücü bir haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Pala, yoğun bakım yatağı bulunamayan üç hastadan birinin maalesef hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yoğun Bakım Yatağı Sıkıntısı Sürüyor

Pala, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bursa’da yoğun bakım yatağı sıkıntısı sürüyor. Dün akşam üç hasta için yoğun bakım yatağı bulunamadı, bir hasta maalesef vefat etti. Uzun yıllardır süren bu sorunu çözmek için Sağlık Bakanlığı’na birçok kez soru önergeleri verdik, Bakan ile görüşerek sorunu dile getirdik, çözülmesini istedik."

Yeni Hastane Açılışı Planlanıyor

Geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmelerinde bu konunun da gündeme geldiğini belirten Pala, Bakan Koca’nın, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin Eylül ayında açılmasının planlandığını ve sorunun büyük ölçüde çözüleceğini söylediğini aktardı. Pala, "Umarım o tarihte açılabilir. Ancak söz konusu hastane açılsa bile, başta Çekirge Devlet Hastanesi olmak üzere hiçbir devlet hastanesinin kapatılmaması gerekir. Aksi halde, Bursa’daki hasta yatağı ve yoğun bakım yatağı sıkıntısı sürer gider," dedi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Ibrahim Usta / 25 Haz 2024 / Sal 11:05
Devasa Şehir hastanesi gösteriş içinmi yapıldı ???