eTwinning’de Adana Avrupa’nın en başarılı beşinci şehri oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
eTwinning’de Adana Avrupa’nın en başarılı beşinci şehri oldu
09 Mar 2018 / Cum 09:40
/ 24 Kez Okundu
| |

Avrupa’daki okullar için oluşturulan eTwinning faaliyetlerinde Türkiye’nin, kayıtlı öğretmen, aktif öğretmen, kayıtlı okul ve gerçekleştirilen projelerin sayılarıyla Avrupa’da birinci sıraya yerleştiği belirtildi

Avrupa’daki okullar için oluşturulan eTwinning faaliyetlerinde Türkiye’nin, kayıtlı öğretm en, aktif öğretm en, kayıtlı okul ve gerçekleştiril en projelerin sayılarıyla Avrupa’da birinci sıraya yerleştiği belirtildi.
33 Avrupa ülkesinde uygulanan, öğretm enlerin çevrim içi iletişim kurarak, bilgi ve d eneyimlerini paylaşabildikleri; çevrim içi ve yüz yüze eğitimlere katılarak, öğretim programlarına uyumlu projeler gerçekleştirdikleri bir platform olan eTwinning portalına öğretm enlerin giriş sayılarında 2017 yılı içinde en fazla girişi yapan ülke Türkiye olurk en, ikinci sırada İtalya, üçüncü sırada İspanya yer aldı.
Avrupa’da gerçekleştiril en 217 bin eTwinning projesinin 20 bin 542’sini Türkiye gerçekleştirerek ilk sırada k endisine yer buldu. Avrupa’da, eTwinning alanında faaliyet göster en en aktif il kategorisinde ise Adana yüzde 3’ lük faaliyet oranı ile 33 Avrupa ülkesindeki şehirlerarasında beşinci oldu.
Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eTwinning faaliyetlerinin, il koordinatörlüğünce aktif olarak sürdürüldüğünü belirterek, "Okul ziyaretleri, tanıtım toplantıları, proje hazırlama atölye çalışmaları, çevrimiçi eğitimlerle idareci ve öğretm enlerimize eğitim programları düz enl enmektedir. Çalışkan ve y enilikçi öğretm enlerimizin çalışmaları ile bu başarıyı yakaladık" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.