Yoksul öğrencilere gözleme satarak yardım ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yoksul öğrencilere gözleme satarak yardım ediyor
27 Şub 2018 / Sal 11:20
/ 38 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde İlhami Türkan isimli vatandaş, yoksul öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için pazarda gözleme satıyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde İlhami Türkan isimli vatandaş, yoksul öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için pazarda gözleme satıyor.
Şaphane pazarında her hafta kuru gözleme satan 46 yaşındaki İlhami Türkan, ’’Şaphanemizin köylerinde yaşayan kadınlarımız her hafta pazar kurulmadan bir gün evvel bana kuru gözlemeleri getirirler. Osmanlı döneminden beri bilinen ve çok sevilen kuru gözlemeyi Şaphane pazarında satıyorum. Tirit ve börek yapımında kullanılan gözleme kısa süre içerisinde tükeniyor. Tezgahımda farklı ürünlerde satarım. Ama gözlemenin bir kuruşuna dokunmadan tespit ettiğimiz okuma zorluğu çeken öğrencilerimize parasını dağıtıyorum. Ömrüm yettiğince onlar için bu satışı yapmaya devam edeceğim. Özellikle soğuk kış günlerinde öğrencilerimizin giysi ve ayakkabı ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Defter kalem gibi kırtasiye malzemesi desteğini de gözleme satışlarımızdan karşılıyoruz. 21 yıldır bıkmadan bana destek veren Şaphane ilçemize bağlı köylerimizdeki annelerimizden Allah razı olsun’’ ifadelerini kullandı. (YD-EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.