50 bin ziyaretçinin ağırlanacağını 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
50 bin ziyaretçinin ağırlanacağını 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı açıldı
#Ekonomi | İHA
06 Şub 2024 / Sal 14:29
/ 1 Kez Okundu
| |

Antalya’da 50 bin ziyaretçinin ağırlanacağını 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nın (Food Product) açılışında konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Katılımcı firmalarımıza yeni ihracat kapıları açacağız. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından Anadolu Aşçılar Federasyonu partnerliğinde organize edilen 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product), Antalya’da açıldı. 9 Şubat Perşembe gününe kadar devam edecek olan 30. FoodProduct, 200’ün üzerinde katılımcıyı, Türkiye’den ve yurt dışından 50’in üzerinde ülkeden 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyle bir araya getiriyor. ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda gıda üzerindeki yenilikler, yeni lezzetler tanıtıldı.
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı açılışta yaptığı konuşmada, 2024 yılının ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek fuarla sektör profesyonellerini bir araya getirerek yeni sezon öncesi hazırlıklarını yapma ve yeni ihracat kapılarını açma imkanı sunduklarını söyledi. Bıdı konuşmasında, “Size bir de müjde vermek istiyorum. Dünyanın en büyük fuar şirketlerinden olan Anuga ile iş birliği yapıyoruz. Almanya ve Türkiye pazarını dünya ile buluşturacağız. Aramızda Alman konuklarımız da var. Bu yılki fuarda partnerimiz, Anadolu Aşçılar Federasyonu olacak” dedi.
Gıda ve içecek dünyasını bir araya getirirken ülke ekonomisine de katkı sağladıklarına dikkat çeken Bıdı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ANFAŞ olarak, yurt içinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerimiz ile katılımcılarımızı, gıda ve içecek sektöründe bir amacın etrafında buluşturuyoruz. Fuarımız, sektör profesyonellerini bir araya getirirken, tüm paydaşlarımıza yeni sezon öncesi hazırlıklarını tamamlama fırsatı da sunacağız. Katılımcı firmalarımıza yeni ihracat kapılarını açacağız. Hedeflerimiz var. Ve biz ANFAŞ olarak hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.”

“Ben 7 yıl önce arsa alsaydım en az 10 katı daha fazla para kazandırırdım”
1972 yılında Almanya’ya gittiğini belirten Başkan Bıdı, “16 yıl olarak kaldıktan sonra ülkeme döndüm. 7 yıl önce ANFAŞ’a ortak oldum. Her şey para değil, buraya yaptığım yatırımla bunu ifade etmek istiyorum. Ben 7 yıl önce arsa alsaydım en az 10 katı daha fazla para kazandırırdım. Alman dostlarımızı burada fuar yapmaları üzerinde davetlerde bulunduk” dedi.

“Bu tur fuarlar ihracatımızın artmasında çok önemlidir”
Fuara katılan firmaların Alman Koelnmesse aracılığıyla dünyaya tanıtılacağına dikkat çeken Ali Bıdı, “Ben uzun yıllar beraber çalışacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Kahramanmaraş merkezli depremin acılarının asla unutulamayacağını belirterek, hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Hayatın acısıyla tatlısıyla devam ettiğini ifade eden Palandöken, bugün de Antalya’da ülkenin tanıtımına, ekonomisine katkı sunacak bir fuarın açılışını yaptıklarını belirtti. Palandöken, “Bu tur fuarlar ihracatımızın artmasında çok önemlidir. Bu fuar hem ziyaretçi bakımından hem de Antalya için çok önemlidir. Her biriniz bu alanda uzman olarak önemli bir değersiniz. Sizin yaptığınız bu değerli yiyecekler çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.

“Yeni ivmeler oluşturmak için harika bir fırsat olarak görüyoruz”
Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, aşçılar olarak kabuk değiştirdiklerini artık standart üstü organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Şeflere Avrupa’ya açılmaları yönünde çağrıda bulunan Özkan, Avrupa’ya açıldıkları takdirde gastronomiyi daha ileriye taşıyabileceklerini kaydetti. Alman Koelnmesse Ticaret Fuarı Yönetim Kurulu Başkanı Bastian Mingers, yiyecek ve içecek sektöründe firmaları bir araya getirerek yenilikleri ve iş fırsatlarını değerlendirmelerine teşvik ettiklerini kaydetti. Gelişen gıda endüstri trendlerini keşfetmenin hem firmalara hem de sektöre fayda sağlayacağını aktaran Mingers, "ANFAŞ Food Product ile ortaklığımızı Türkiye pazarına girmek, sinerji ve yeni ivmeler oluşturmak için harika bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.