ABD'ye Kaçan Eylem Tok ve Oğlu Yakalandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ABD
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 Haz 2024 / Cum 17:43
1 dk okuma / 1.374 Kez Okundu
| | |

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği ölümlü kazaya karışan Eylem Tok ve ehliyetsiz oğlu Cihantimur Tok, ABD'de yakalandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, firari anne ve oğlunun iade sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Kazanın ardından yazar Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok, önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçmıştı. Oğlunun ehliyetsiz olarak karıştığı kazada Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, ikili hakkında uluslararası arama ve iade talepleri yapılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre, Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır." ifadelerini kullandı. Bakan Tunç, Eylem Tok ve oğlunun iade sürecini bakanlık olarak yakından takip ettiklerini belirtti.

İade Süreci Başladı

Eylem Tok ve Cihantimur Tok'un yakalanmasının ardından, Türkiye'ye iade edilmeleri için resmi süreç başlatıldı. Adalet Bakanlığı, ABD yetkilileri ile iş birliği içinde çalışarak sürecin hızlı ve adil bir şekilde tamamlanmasını hedefliyor.

Oğuz Murat Aci'nin Ailesi Adalet Bekliyor

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesi, firari anne ve oğlunun yakalanmasının ardından adaletin yerini bulmasını bekliyor. Eylem Tok ve oğlunun yargı önüne çıkarılarak hesap vermesi, mağdur aile için bir nebze olsun teselli sağlayacak.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.