Afrin’e ilerleyiş 3 koldan devam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Afrin’e ilerleyiş 3 koldan devam ediyor
11 Mar 2018 / Paz 10:28
/ 131 Kez Okundu
| |

Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütüne ağır darbeler vuran TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin’e ilerleyişi 3 koldan sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) tarafından 20 Ocak’ta Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin İlçesi’ndeki terör örgütlerini yok etmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nda, 50 gün geride kaldı. Afrin’e bağlı 6 beldeden 5’ini ele geçiren askeri birliklerin kuzey, doğu ve güney hatlarından çevreledikleri ilçe merkezine hızlı adımlarla yaklaştığı öğrenildi.

3>1 GÜNDE 20 KÖY ELE GEÇİRİLDİ3>

Gazete Habertürk&# 39;ten Nurcan İnal&# 39;ın haberine göre sabah saatlerinden itibaren 20 köy, 2 askeri kamp, 2 dağ ve 1 tepe teröristlerden temizlendi. Afrin’in kuzeyinde bulunan Bülbül Beldesi’nde Bebek Uşağı, Havzan (Kurta), Kaşa, Aşağı Kadir, Dobira, Sulaklı, Kurt Farmez ve Ozan Köyü ele geçirildi. 10’dan fazla terörist etkisiz hale getirildi. 1 kadın YPJ’li, Hamza Tümeni tarafından yakalandı. Afrin’in kuzeydoğusunda ise Şeran Beldesi’ne bağlı Kurt Kulak, Kafr Rum ve Kastal Köşk köyleri ile Karatepe Köyü Dağı, Süleyman Şah Dağı teröristlerden temizlendi. Örgüte ait bir karargâh ile bir askeri kamp TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi.

Cinderes’in doğusunda ise Tallaf, Zelka, Kankurt, Şeyh Abdulrahman, Kuraybah, Kefer Zayta, Kila köyleri ile Afrin’in doğusundaki Halidiye ve Enab köyleriyle toplam 20 köy terör örgütü PYD/ PKK’dan arındırılarak kontrol altına alındı.

Terör örgütü PKK/ PYD mensuplarının Raco, Cinderes, Şehy Hadid beldelerindeki cephelerinden kaçtığı gibi mevzilerini terk etmeye devam ettiği öğrenildi. Afrin kırsalındaki stratejik noktalarını kaybeden ve savunma hattı çöken PYD/PKK’nın, Türk ordusu karşısında direnemeden çekildiği belirtildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.