Afyonkarahisar’da Kütüphaneler Haftası kutlanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Afyonkarahisar’da Kütüphaneler Haftası kutlanıyor
26 Mar 2018 / Pzt 15:54
/ 197 Kez Okundu
| |

Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde 54’üncü Kütüphaneler Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi

Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde 54’üncü Kütüphaneler Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.
54’üncü Kütüphaneler Haftası programı öncesinde Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz yetkililerden bilgiler aldı. Etkinlik kapsamında konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz “Bugün burada Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir araya geldik. Bu vesileyle kitaplardan, kültürden bahsetmenin bugün için önemli olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Kitap her zaman okunması gereken bir değerdir. Ancak okuyor muyuz maalesef çok azımız okuyor. Her alanda başarının temeli kitaptan geçer. Çünkü bir kitap aslında bir hayattır. Bir hayat boyu tecrübelerini o kişiler kitapla oraya yansıtmış oluyorlar. Bir kitap okuduğumuzda aslında o kişinin hayatını, tecrübesini, yıllarını okumuş oluyoruz. Bu vesileyle bilgi birikimimizi arttırıyoruz. Daha fazla bilgi dağarcığımızı geliştiriyoruz. Düşünce yeteneğimizi arttırıyoruz. Yorum kabiliyetimizi, bir noktada ferasetimizi geliştiriyoruz. Ama ciddi manada kitap okursak bu olur. Şu anda toplum olarak okuyor muyuz hala okumuyoruz. Bunu nereden biliyoruz. Çünkü yapılan yorumlardan, okullara gittiğimizde okullardaki durumlardan görüyoruz. Bir kısmını da açıkçası kendimiz yaşıyoruz” dedi.
Öğrenciler tarafından yapılan şiir dinletisinin gerçekleştirildiği tören sırasında 54’üncü Kütüphaneler Haftası döneminde en çok kitap okuyan 4 öğrenci ve 1 vatandaşımıza Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından hediye verildi.
Program Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler kütüphanede bulunan kitaplardan oluşan Karma kitap sergisinin açılışını yaparak sergiyi incelemeleri ile sona erdi.
54’üncü Kütüphaneler Haftası etkinliklerine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İl Müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.