Bakan Bayraktar: “6 kardeşimiz dere yatağında, 3 işçi manganez ocağında”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan Bayraktar: “6 kardeşimiz dere yatağında, 3 işçi manganez ocağında”
17 Şub 2024 / Cmt 14:10
/ 2 Kez Okundu
| |

Erzincan’ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kayması olayının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar son durumu ilişkin kriz yönetim merkezinde açıklamada bulundu. Bakan Bayraktar: “6 kardeşimiz dere yatağında, 3 işçi manganez ocağında” dedi.

Maden ocağındaki toprak kaymasında kaybolan işçilere ulaşmak için başlatılan çalışmalar 5. gününde de sürüyor. Bölgedeki çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 663 personel katıldı. Arama kurtarma faaliyetleri, 793 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, dron, georadar, jeoradar, metale duyarlı 5 yeraltı radarıyla, 24 saat esasına göre yürütüldü. Bölgede bulunarak çalışmaları takip eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ekipleri koordine etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar son durumu ilişkin kriz yönetim merkezinde açıklamada bulundu.
Bakan Bayraktar, halk sağlığına zarar verecek bir durumun olmadığını ifade ederek, “Su kontaminasyonuna karşı 9 ayrı noktadan ölçüm alıyoruz. Suda halk sağlığına zarar verecek bir durum yok. 6 kardeşimizin kayıp dere yatağının içinde, 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz" dedi.
"6 kişi dere yatağında, 3 işçi manganez ocağında"
Toprak kaymasının 210 dönümlük alanı etkilediğini kaydeden Bakan Bayraktar, “Çalışmalarımız sürüyor. Olayın sebebi derinlemesine araştırılıyor. İki yönlü hareket eden heyelanın, manganez ocağı yönünde kamyon parçalarını bulduk. Oraya odaklanmış durumdayız. 6 kardeşimizin kayıp dere yatağının içinde, 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz. Bu toprağı gelişi güzel bir yere koyma imkanımız yok. Toprağı, geçmişte çalışılmış mermer ocağına hızlı bir şekilde aktaracağız" diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.