Bartın Kirazlı Barajında yükselen su nedeniyle mahsur kalan köpekleri AFAD kurtardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bartın Kirazlı Barajında yükselen su nedeniyle mahsur kalan köpekleri AFAD kurtardı
05 Mar 2018 / Pzt 16:20
/ 91 Kez Okundu
| |

Bartın’da iki gündür aralıksız olarak devam eden şiddetli yağmur nedeniyle Kirazlı Barajında su seviyesi yükseldi

Bartın’da iki gündür aralıksız olarak devam eden şiddetli yağmur nedeniyle Kirazlı Barajında su seviyesi yükseldi. Abdi paşa Derecik köyünde su altında kalan evlerden bir tanesinde üç köpek ve beş kedinin mah sur kaldığı bilgisini alan AFAD ekipleri, bölgeye gelerek Zodyak botuyla hayvanları kurtardı.
Barajda suyun yükselmesi nedeniyle kamulaştırılan ve içinde insan oturmaması gereken bazı evlerin mahkemeleri devam ettiği ve vatandaşların paralarını alamadıkları gerekçesiyle evlerini terk etmediği ortaya çıktı.
Evin ve köpeklerin sahibi Meliha Dönmez, "Köpeklerden bir tanesi çatıya çıkmış diğer iki köpeğim ufak boylu, bacakları kısa. Onlar yukarı çıkamamıştır, boğulmuştur. Kedilerim de görülmüyor" diyerek yetkililerden yardım istedi. AFAD ekipleri, botla gittikleri evin çatısının üzerinde duran ve çatının arasında bulunan iki fino köpeğini kurtardı. Üç köpeği kurtaran ekipler, tüm aramalara rağmen kedilere ulaşamadı.
Kurtarılan ve aç olan köpekler kendilerini bekleyen Meliha Dönmezi gördüklerinde üzerine atlayarak sahiplerine sevgi gösterisi yaptı. Daha sonra köpekler verilen ekmekleri afiyetle yedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.