Başkan Akman’dan Kahramanmaraş depremi yıl dönümü mesajı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Akman’dan Kahramanmaraş depremi yıl dönümü mesajı
06 Şub 2024 / Sal 08:52
/ 0 Kez Okundu
| |

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Allah bu millete bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın” dedi.

Geçen yıl 6 Şubat’ta merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 ilin etkilendiği “asrın felaketi” olarak nitelendiren depremin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, yaşanan felaketin ardından millet olarak tarihte örneğine az rastlanılır bir birlik ve beraberlik örneği sergilediklerini söyledi. Başkan Akman, “Asrın felaketinde bir kez daha gördük ki dayanışma içinde milletçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk ve engel yoktur” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük felakette; devletin kurum ve kuruluşlarıyla tüm imkanlarını deprem bölgesine seferber ederken, iş dünyasından sivil toplum kuruluşlarına kadar bu milletin her bir ferdinin depremzedeler için tek yürek olduğunu söyleyen Başkan Akman, “Felaket karşısında sergilenen dayanışmayı iliklerimize kadar hissettik. Tuşba Belediyesi olarak, meclis üyelerimizden personelimize kadar araç gereçlerimiz ile deprem bölgesinde olduk. Millet olarak en büyük gücünün birlik ve beraberliğimizden geçtiğini bir kez daha gördük” diye konuştu.
Depremin üzerinden geçen bir yılın ardında yaraların büyük ölçüde sarıldığını ve devletin vaat ettiği kalıcı konutların belirtilen planlama çerçevesinde depremzedelere teslim edildiğini ifade eden Başkan Akman, “Devletimiz hak sahibi vatandaşlarımızın yanında, onlara sosyal, kültürel ve ekonomik olarak ne gerekiyorsa yaptı. Bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edecek. Rabbim bu millete bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın. Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.