Başkan Sargın, “Bölgenin en büyük mesire alanını inşa ediyoruz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Sargın, “Bölgenin en büyük mesire alanını inşa ediyoruz”
08 Kas 2023 / Çar 13:25
/ 4 Kez Okundu
| |

Zile’de Tarihi Esvap Çayı mesire alanında Kentpark projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Yapılan çalışmaları sahada takip eden Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “ekiplerimiz sahada aralıksız çalışıyor. İlçemize bu güzel projeyi en kısa sürede kazandırmak için sahadayız” dedi.

Şehir merkezine 2 kilometre mesafede bulunan Tarihi Esvap Çayı mesire alanında Kentpark projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Belediye mülkiyetinde olan, uzun zamandır atıl durumda bulunan 60 bin metrekarelik Esvap Çayı piknik alanı, bölgenin en büyük mesire alanı olarak inşa ediliyor. Belediye tarafından yeniden düzenlenecek olan Esvap Çayında yaklaşık bin metrekarelik bio gölet, kamelyalar, macera park, engelsiz park, piknik ve barbekü alanları, kapalı kolaylık tesisleri, nostaljik köprü, zipline, çocuk oyun gurupları, endemik meyve üretim merkezi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çiçek ve süs bitkisi yetiştirme alanları yapılacak. Zile Belediyesi ekipleri alanda yabancı bitki, bük, kuru ağaç temizleme çalışmalarını tamamladı.
Çalışmaları sürekli sahada takip eden Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, bölgenin en güzel ve prestijli parkını yapacaklarını ifade ederek, “Esvap Çayı oldukça sulak ve mikro klima etkisi olan verimli bir bölge. Üstelik bu alanda tüm Zile’lilerin anıları var. Kent Parkımızın tamamlanması ile burayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Çalışmalarımızı başlattık. Zile’mize hayırlı olsun” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.