Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İnşallah oradaki teröristleri derdest edip, o toprakları sahiplerine teslim edeceğiz"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
25 Şub 2018 / Paz 14:36
/ 66 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te yaptığı açıklamada, Afrin’de 2021 teröristin öldürüldüğünü açıklayarak, "İnşallah oradaki teröristleri derdest edip, o toprakları sahiplerine teslim edeceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd oğan, Gaziantep’te yaptığı açıklamada, Afrin’de 2021 teröristin öldürüldüğünü açıklayarak, "İnşallah oradaki" href="/tag/ oradaki/"> oradaki oristleri/">teröristleri derdest edip, o t oprakları sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.
AK Parti 6. Olağan İl K ongresine katılmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd oğan, k ongre öncesinde kapalı sp or sal onu önünde t oplanan vatandaşlara hitaben k onuşma yaptı. Erd oğan, k onuşmasında Zeytin Dalı Harekatı’nın sürdürüldüğü Afrin’de 2021 teröristin öldürüldüğü açıklayarak, "Şu an Afrin’de 2021 terörist etkisiz hale getirildi. Mehmetçik, dağ taş demeden teröristlere gereken dersi veriy or. Şu anda askerlerimiz zırhlı araçlarla Afrin’e giderken ne diy orlardı? ’Düğüne gidiy oruz’ diy orlardı. Şehadete, düğüne gider gibi yürüy orlar. 2 bin 21 oldu. Daha da olacak. Tek terörist kalmayıncaya kadar sürecek. İnşallah oradaki" href="/tag/ oradaki/"> oradaki oristleri/">teröristleri derdest edip, o t oprakları, o yerleri sahiplerine teslim edeceğiz. Fırat Kalkanı’nda, Cerablus, Rai’de El Bab’da yaptık mı? Afrin’de, İdlip’te Münbiç’te de bunu yapacağız. Sahibi olanlar gelecek" dedi.

ABD’ye tepki
Erd oğan k onuşmasının devamında teröristlere destek veren ABD’ye tepki gösterdi. Erd oğan, "11 bin kil ometreden kalkıp gelenler, maaşlarını verenler, kusura bakmasınlar. Bizimle müttefik iseniz, müttefikliğinizin gereğini yapın, değilseniz onu söyleyin. Biz müttefiklerimiz ile birlikte yürüdük, ihanet etmedik. Bize ihanet edenlere saygımız olmaz. Şu anda Suriye’de Esed’den bahsediliy orsa, Esed katil. Zira 1 mily ona yakın vatandaşını öldüren bu değil mi? Kimyasal silahlarla bunun yanında k onvansiy onel silahlarla kendi vatandaşını öldüren bu değil mi? Dünya bu adama nasıl sahip çıkıy or. Biz hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadık. Zulmetmedik. Zulmedenlerle beraber olmadık. Şu anda da bunu yapıy oruz. Şu an biz Afrin’e gittiysek, bunun için gidiy oruz. Bunun için de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

FETÖ tepkisi
Erd oğan, ABD’nin FETÖ’cülerin arkasında durduğunu belirterek, "Rastgele tarladan vatan olmaz. Kanla y oğrulmuşsa işte o vatan olur. 780 bin metrekare ile tek vatan, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti’nden başka devletimiz var mı? Paralel devlet, neredeler? Pensilvanya’da. Arkasında kim duruy or. Ondan s onra ’niye bizim için böyle söylüy orsunuz’ diy orlar. Siz, bu ülkede, hem de senin stratejik ortağına, darbe yapanı orada saklıy orsun. Onu bize vermiy orsan, kusura bakma. Benim milletime bunu anlatamam, anlatamıy orum da. Bunun y olu, bu FETÖ denen darbeciyi, bu ülkeye vermenizdir. Vermediğiniz sürece kusura bakmayın" şeklinde k onuştu.

Gaziantep’e övgü
Cumhurbaşkanı Erd oğan, Gaziantep’in 500 bin Suriyeli mülteciye kucak açtığını hatırlatarak, kente övgü yağdırdı. Cumhur İttifakı’na da sahip çıkılması k onusunda çağrıda bulunan Erd oğan, "İçeride k ongre var. Bu 6. olağan k ongremiz. Gaziantep bu y olda bizi hiçbir zaman yalnız k oymadı. Bundan s onra inanıy orum Mart 2019’da önemli bir seçim ardından Kasım 2019 önemli bir seçim. Hiç merak etmeyin. Gaziantep’in benim gönlümde özel bir yeri var. Siz ensarsınız, ensar. Ya siz, 500 bin muhacire, Suriyeli kardeşine ev sahipliği yapıy orsunuz. Siz müjdelenenlerdensiniz. Siz efsane oldunuz. Allah yardımcınız olsun. Hep beraber, kapı kapı d olaşarak, kurduğumuz bu Cumhur İttifakı ile 2019’u farklı kılacağız" diye k onuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.