Dolandırıcılar bu kez de belediyelerin isimlerini kullanmaya başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dolandırıcılar bu kez de belediyelerin isimlerini kullanmaya başladı
16 Eyl 2017 / Cmt 13:26
/ 10 Kez Okundu
| |

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Uşak Belediyesinin ve yöneticilerinin ismi kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Uşak Belediyesinin ve yöneticilerinin ismi kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
Gün geçtikçe farklı yöntemler kullanarak vatandaşların birikimlerini ellerin den almaya çalışan dolandırıcılar, savcı ve polis kılığından sonra bu kez Uşak Belediyesi personeli olduğunu öne sürerek para talebin de bulunuyor. İhtiyacı olan çocuklar için kıyafet ve kırtasiye alışverişi yapılacağını söyleyerek para talebin de bulunan dolandırıcılara karşı uyarıda bulunan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, böyle bir durumun ka bul edilebilir olmadığını söyledi. Belediyenin veya yöneticilerinin asla vatandaşları telefonla arayarak para istemeyeceğinin altını çizen Ünal, “Kurumumuzdan kimse şahısları ve şirketleri arayarak böyle bir talepte bulunmamaktadır. Ancak son günler de ciddi anlamda bu konuda şikayetler alıyoruz. Dolandırıcıların oyununa karşı halkımızı uyarıyoruz. Mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla bu gibi durumlarda polise ve belediyemize bilgi verilmesi önemlidir. Ne yazık ki hassasiyetlerimizi kötü emellerine alet ediyorlar” dedi.
Belediyeler deki işleyişin belli olduğunu, kanunların gerekli çerçeveleri çizdiğini kay de den Ünal, “Kurumumuza ait yatırılacak fatura ve vergiler şahsen, internet bankacılığı ve ilgili bankalar aracılığıyla sağlanmaktadır. Bu yöntemler dışında bir yöntem kullanılmamaktadır” açıklamasında bulundu.
Belediye tarafından tahsilat yapılacak ve yardım alınacak konularda yasalar ile sınırların çizildiğini dile getiren Ünal, bu tip konularda arayan kişilere itibar edilmemesi çağrısında bulundu. Bu tip durumlarla karşılaşılması durumunda vatandaşların “155 Polis İmdat” hattına ve 0276 221 4000 numaralı telefondan belediyeye anında ulaşmalarını isteyen Ünal, gerekli tedbirlerin alındığını ifa de e derek, halkı daha temkinli ve tedbirli olmaya çağırdı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.