Enderunlu çocuklar Pİ’nin doğum gününü kutladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Enderunlu çocuklar Pİ’nin doğum gününü kutladı
13 Mar 2018 / Sal 12:27
/ 53 Kez Okundu
| |

14 Mart Dünya Pİ Günü, Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde gerçekleştirilen “Happy PİDay” etkinliğiyle kutlandı

14 Mart Dünya Pİ Günü, Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde gerçekleştirilen “Happy PİDay” etkinliğiyle kutlandı. Matematikçilerin Bayramı olarak da bilinen ve resimler çizilen, maskeler yapılan, tiyatro oyunları sahnelenen bu özel günde en çok dikkat çeken ise bir öğrencinin Pİ için yazdığı şiir oldu.
Ünlü matematik sabiti ‘’Pİ’’ sayısını tanıtmak ve matematiği öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedefleyen 14 Mart ‘’Dünya Pİ Günü’’ kapsamında Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.
“Happy PİDay” adı altında gerçekleştirilen program, Pİ sayısının tarihi ve değeri hakkında bilgi verilmesiyle başlandı. Matematik kulübü öğrencileri, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabiti Pİ’nin ispatını da yaptı. Daha sonra müzikten bilime kadar farklı branşta hizmet veren atölyelerden öğrenciler, becerilerini sergiledi.

“Ve geçmiş bize aşık, biz birlikte Aşk”
Şenlik yerine dönen Enderun Mektebi’nde ‘’Pİ’’nin doğum gününe yönelik pasta resimleri, ebru eserleri ve tablolar sergilenirken “Pİ’den Yüzler” ekibi de Pİ’nin sembolünden maskeler yaptı. Pİ’nin eğlenceli yönlerini anlatan tiyatro oyunlarını sahnelendiği programda Pİ için şiirler de yazıldı. Dila Ergül isimli öğrenci “Pilish” denilen ve arka arkaya gelen her kelimedeki harf sayısının Pİ sayısındaki sıraya göre yazıldığı kısaltmalı bir teknikle şiir kaleme aldı. İçinde aşk sözcüklerinin de olduğu şiirde şu ifadeler yer verildi:
“Biz
O Zeki,
O tatlı geleceğin,
Ya geçmiş?
Karar ile fikir
Geçmişin gizemleri sağlığı etkilerse?
Ben ve sen birlikte.
Veya ayrıca,
Ve geçmiş bize aşık.
Biz birlikte: Aşk”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.