Fanatik Yahudiler’den Mescid-i Aksa’da ilk sessiz ibadet

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
07 Eki 2021 / Per 16:31
/ 35 Kez Okundu
| |

İsrail mahkemesinin Yahudilerin Mescid-i Aksa’da "sessizce" ibadet etmesine karar vermesinin ardından fanatik Yahudiler ilk ibadetlerini gerçekleştirdi.

İsrail mahkemesi, dün işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da Yahudilerin sessizce ibadet etmelerinin suç sayılmayacağına karar verdi. Filistin ve Ürdün’ün tepki gösterdiği karar sonrası fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek ilk sessiz ibadetlerini gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa’nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe Kapısı’ndan Aksa’ya giren fanatik Yahudiler, İsrail polisinin sıkı koruması altında ibadet etti.
Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kararın Mescid-i Aksa’ya yönelik açık bir düşmanlık, Filistin halkına, Arap ve İslam ümmetine karşı da gerçek bir savaş ilanı olduğu aktarılmıştı. Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heysem Ebu el-Ful ise yaptığı açıklamada kararın Doğu Kudüs de dahil olmak üzere 1967’de işgal edilen topraklar üzerinde İsrail yargısını tanımayan uluslararası hukuka göre geçersiz olduğunu belirtmişti.
Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994’te imzalanan barış antlaşması kapsamında Kudüs İslami Vakıflar idaresi altında bulunuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.