Muğla’da bir günde hem kar hem de deniz keyfi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
18 Şub 2018 / Paz 12:54
/ 57 Kez Okundu
| |

Muğla’da vatandaşlar aynı günde hem kar hem de deniz keyfi yapma imkanı buluyor

Muğla’da vatandaşlar aynı de" href="/tag/gun de/">gün de hem" href="/tag/ hem/"> hem kar hem" href="/tag/ hem/"> hem de deniz keyfi yapma imkanı buluyor.
Muğla’da hava sıcaklığı sahil kesimlerin de 17-20, yüksek rakımlı tepeler de ise 5 derece civarında seyrediyor. Hafta içi 900 rakımlı Yılanlı Dağı’na yağan kar sonrası vatandaşlar hafta sonunda hem" href="/tag/ hem/"> hem deniz keyfini yaşadı hem" href="/tag/ hem/"> hem de kar. Başta Menteşe olmak üzere Marmaris, Ula, Yatağan ilçelerin den gelen vatandaşlar, Yılanlı Dağı’nda kar üzerin de piknik yaptı. Çocuklar kartopu oynarken, büyükler de mangal keyfi yaşadı.
Yılanlı Dağı’na gelen dizi ve sinema oyuncusu Muğlalı Gülnihal Demir, “ Muğla’da dört mevsimi aynı anda yaşamak mümkün. Muğlamız bir cennet gibi. Bugün kardayız, Yılanlı’dayız. Kar yağdı. Sucuk ekmek yapıyoruz. 15-20 dakika sonra Akyaka’ya in, orası deniz kenarında yazlık gibi bir bahar havası. Ben 2007 yılından bu yana çekimlere gidip geliyorum İstanbul’a. 900’ün üzerin de uçuşum var. Ama İstanbul’a yerleşmeyi hiç düşünmedim. Hep gittim geldim, halen de gidip gelmeye devam ediyorum. Muğla, Muğla, Muğla. Başka bir şey demiyorum” dedi.
Muğlalı Yönetmen Mustafa Kara ise, “5 dakikada kardayız, 15 dakikada Akyaka’da sahil deyiz. Deniz, güneş, havanın güzelliğine bak. Muğlalı olarak mutluyuz ve mutluyuz Muğla’da yaşamaktan” dedi.
Yılanlı Dağı’nda ailesi ile gezintiye çıkan Ahmet Gazi Aydoğan, “ Muğla’da aynı anda iki değil dört mevsim yaşıyoruz. Şu an burada kış yaşıyoruz, Menteşe’ye inince bahar, daha da aşağıya inince yaza yakın bir mevsim var. 35-40 kilometre de dört mevsimi yaşayabiliyoruz” ifa delerini kullandı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Yunus Emre, “Hem kar, hem" href="/tag/ hem/"> hem deniz, mesafenin çok kısa olması bu arayıp ta bulamadığımız. Türkiye’nin hiç bir yerin de böyle bir şey yoktur” derken, yine üniversite öğrencisi olan Mustafa Güllü ise, “Buradan 15-20 dakika sonra denize giriyorsunuz, bahar güzel bir hava. İsteyen denizine de girer. Yarım saatlik yol içerisin de şu anda kıştayız. Buradan biraz inersiniz bahar olur, az daha inersiniz yaz olur, montları çı karır atarsınız” dedi.
Yılanlı Dağı’nda vatandaşlar kar sefası sürerken, dağdan araçla 45 dakikalık yolculuk sonrası ulaşılan Ula’nın Akyaka sahilin de ise vatandaşlar deniz kenarında güneşin tadını çı kardı. Sahil kenarındaki işletmelerin önün deki masalar dolarken, çocuklar da kumda oyunlar oynadı. Akyaka sahilin de güneşin tadını çı kardığını söyleyen Cemile Keskin, “Soğuk bir hava istediğimiz de yarım saatlik uzaklıkta Yılanlı Dağımız var. Oraya gidip kar ile oynayıp, öğle den sonra da Akyaka’ya gelerek deniz karşısında güneş altında çayımızı, kahvemizi içebiliyoruz ” dedi.
Muğla’da üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Bursalı Batuhan Özgüneş, “Ben zaten yazlık bir yer olduğu için Muğla’yı tercih ettim. Yaz aylarında buradaki gibi sıcak oluyor ama şu anda Muğla’da Şubat ayındayız. Şubat ayında Bursa’da bu sıcaklığı göremiyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.