Muş’ta taşeron çalışanların sözlü sınavları başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Muş’ta taşeron çalışanların sözlü sınavları başladı
07 Mar 2018 / Çar 13:25
/ 25 Kez Okundu
| |

Muş Belediyesi bünyesinde çalışan 357 taşeron çalışanın kadroya geçişi için alınan başvuruların ardından sözlü sınavlar başladı

Muş Belediyesi bünyesinde çalışan 357 taşeron çalışanın kadroya geçişi için alınan başvuruların ardından sözlü sınavlar başladı.
696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen haklardan faydalanan taşeron işçilerin sözlü sınavları başlatıldı. Sınav komisyonunun çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, bazı işçilere sorular yöneltti. 357 işçinin geçişinin yapılacağı Muş Belediyesinde, sınavda başarılı olanlar güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya devam edecek.
Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlanması ile çalışmaların başlatıldığını belirten Başkan Asya; SGK kaydı, adli sicil raporu, sabıka kaydı, fotoğraf ve diploma örneği ile başvuruları kabul edilen işçilerin sözlü sınava tabi tutulduğunu, sınavda başarılı olanların da geçişlerinin sağlanacağını ifade etti. Başkan Asya, “Taşeron hizmetlerinde çalışan geçici işçilerimizin kadroya alımı ile ilgili 696 sayılı KHK ve 375 sayılı Kanunun 23. Maddesi gereği gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Daha önce başvuruları alınan personeller için sözlü sınavlar yapılmaktadır. Sınav komisyonumuz gerekli hassasiyeti göstererek çalışmalarını yürütüyorlar. Sınavlarda başarılı olanların güvenlik soruşturmasının tamamlanması ile geçişleri sağlanacak. 2 Nisan’a kadar bu çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır” dedi. Sınava katılan personellere birkaç soru da yönelten Başkan Asya, “Yıllardır ciddi bir sorun teşkil eden taşeron sisteminin AK Parti hükümeti tarafından çözüme kavuşturulması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Son 15 yılda cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetlerle ülkeyi hak ettiği konuma getiren hükümetimiz, birçok vatandaşımızın taşeron sistemi ile ilgili beklentilerine de duyarsız kalmayarak köklü bir çözüm üretmiştir. Biz bu anlamda Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlar Kurulumuza işçi arkadaşlarımızın adına şükran ve minnetlerimizi arz ediyoruz. İşçi kardeşlerimize verilen hakların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.