Selçuk’ta ‘Başka Bir Siyaset Okulu’: “Arılar doğanın iyi niyet elçisidir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Selçuk’ta ‘Başka Bir Siyaset Okulu’: “Arılar doğanın iyi niyet elçisidir”
15 Eki 2023 / Paz 10:33
/ 22 Kez Okundu
| |

Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde bir dernek tarafından düzenlenen ‘Başka Bir Siyaset Okulu’, başka bir siyaset anlayışı ve ekoloji ilişkisini arıcılık üzerinden inceleyen oturumla devam etti.

“Doğal Yaşam ve Ekosistemler” konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Çevre ve Arı Koruma Derneği üyesi Şamil Beştoy, arıcılık üzerinden ekosisteme dair bir değerlendirme yaptı. Anadolu’da arıcılığın temellerinin antik çağa dayandığı bilgisini veren Şamil Beştoy; “Bu topraklarda çok farklı bölgelerde, çok farklı bitkilerle arıcılık yapan bir arıcılık geçmişimiz var. Arıcılık Anadolu’da kültürel bütünlüğün bir parçasıdır. Anadolu, 12 bin çeşit bitkiye ev sahipliği yapıyor. Bu bitki çeşidi zenginliği de Anadolu’da arıcılığın kadim bir kültür olarak ortaya çıkmasını sağlamıştır” dedi.

“Arılar doğanın kolaylaştırıcısı, iyi niyet elçisidir”
‘Başka bir siyaset’ kavramı üzerinden arıcılığı değerlendiren Beştoy; “Yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen Anadolu’da arıcılık endüstriyel tarımın tuzağına düşmemiş tek tarımsal üretimdir. Bunun sebebi de arının yaşam döngüsü. Arıyı seraya kapatamıyorsunuz, bir kümese kapatamıyorsunuz. Arılar doğanın kolaylaştırıcısı, iyi niyet elçisidir. Arıcılık bizim için burada konuştuğumuz başka bir siyaset, sürdürülebilir yaşam ve bu bağlamda yeni bir tarımsal üretim modellemesi açısından ilham verici bir örnektir” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.