Tarihi Emet Han’ına Valilik destek verecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tarihi Emet Han’ına Valilik destek verecek
29 Eyl 2023 / Cum 10:08
/ 14 Kez Okundu
| |

Emet ilçesi ziyaretinde tarihi Emet Han’ı ve Babuk Bey Camiinde incelemelerde bulunan Kütahya Valisi Musa Işın, tarihi değerlerin bakım ve korunmalarının yapılarak gelecek nesillere aktarılması adına Valilik olarak gerekli destek ve çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Emet ziyaretinde ilçeyi dolaşarak esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Işın, halkın taleplerini dinledi. İlçede bulunan tarihi Babuk Bey Camii ve Emet Han’ını ziyaret eden Vali Işın, cami ve han hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Musa Işın, İl Özel İdare sekreteri Murat Koyak ve İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura ile birlikte tarihi Han’da da incelemelerde bulundu. Tarihi han hakkında Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Elmacı ile Halil Mallı’dan bilgi aldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Musa Işın, “ Bölgedeki tarihi değerlerin bakım ve korunmalarının yapılarak gelecek nesillere aktarılması adına Valilik olarak gerekli destek ve çalışmalar yapılacak" diye konuştu.
Restorasyon için ön projelendirme çalışmalarının tamamlandığı tarihi handa kısa sürede çalışmaların başlaması bekleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.