TDV Genel Müdürü Turan: “2023’te 63 milyon 421 bin 735 kişiye ulaştık”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TDV Genel Müdürü Turan: “2023’te 63 milyon 421 bin 735 kişiye ulaştık”
27 Ara 2023 / Çar 12:52
/ 1 Kez Okundu
| |

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, “Kimin bir derdi varsa o dertle dertlenmek bizim derdimiz. Allah’a şükür böyle bir derdimiz ve misyonumuz var. Bu yıl 63 milyon 421 bin 735 kişiye değişik kanallarla ulaştık” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’nde 2023 yılı sene sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan TDV Genel Müdürü İzani Turan, 2023 yılında Gazze, Arakan, Yemen, Afrika ve deprem bölgesine vakfın ulaştırdığı yardımlara ilişkin bilgi verdi. Turan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde herkesin seferber olduğunu söyledi. Depremin ilk gününden itibaren TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığının koordineli olarak çalıştığını belirten Turan, “Başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere vakfımızın üst düzey çalışanları hemen olaya müzahir oldu. Biz mutfak mobil aracı, ikram aracımızı, arama kurtarmamızı ve gönüllülerimizi bölgeye seferber ettik” diye konuştu.
Turan, TDV’nin vatandaşların bağışları ile deprem bölgesine bin 684 tır ve 439 kamyonet gıda, sağlık ve insani malzeme ulaştırdığını kaydetti. 3 bin 678 adet konteynerin AFAD ile beraber kurulduğuna dikkati çeken Turan, “Bir o kadar da evvelden çadırlarımızı kurmuştuk. Çadırlar geçici bir tedbir ama akabinde konteynerlerin siparişini vererek, imalatını gerçekleştirerek bölgeye konumlandırmış olduk. Bugüne kadar afet bölgesinde 8 milyon insana ulaştık. Bu bazen sıcak yemek, bazen kıyafet oldu. Bazen de Ramazan kolisi şeklinde oldu. Ramazan ayı ile beraber biz bu rakamı 10 milyona çıkardık. Elbette bütün dikkatlerimiz deprem bölgesine yoğunlaşmış oldu” ifadelerini kullandı.
Kurban Bayramı’nda vatandaşların TDV’ye deprem bölgesine ulaştırılması için 745 bin 735 hisse kurban bağışında bulunduğunu aktaran Turan, “Bu bütün zamanların güven patlamasıydı. Milletimizin bize olan itimadının zirve yapmasıydı. 34 milyon 667 bin insanın evinde aş, sofrasında yemek oldu milletimizin emaneti kurbanlıklar ve etler” dedi.
Turan, Gazze’ye de yardımların ulaştırılmaya çalışıldığını dile getirdi. Hastanede günde üç öğün yemek verdiklerini fakat İsrail’in saldırıları sonucu masum insanların şehit edildiğini söyleyen Turan, 2023 yılında 1 milyon 525 bin insana temiz su ulaştırdıklarını ifade etti. Turan, “Dünyanın dört bir yanında ve suya hasret kalan bölgelerde bugüne kadar Türkiye Diyanet Vakfı bin 300 küsur su kuyusu açtı. Emme basma tulumba tarzı değil, en az 15 tane musluğu olan vakıf çeşmemizden bahsediyorum. 25 yıl garantili olan vakıf çeşmelerinden bahsediyorum” diye konuştu.
İzani Turan ayrıca, yurt içi ve yurt dışında farklı noktalara 247 bin adet Kur’an-ı Kerim gönderildiğini belirtti. Turan, 48 bin 506 öğrenciye 2023 yılında burs ve eğitim yardımı verildiğini de hatırlattı.

“2023’te 63 milyon 421 bin 735 kişiye ulaştık”
TDV’nin yurt dışı ve yurt içindeki yetimlere sahip çıktığını anlatan Turan, şöyle konuştu:
“Unutursan Yetim Kalırsın’ diye bir çalışmamız var. 4 bin 435 yetim himayemizde hayatlarına devam ediyor. TDV KAGEM birimimiz ve gönüllülerimiz kanalıyla bin 300 şubemizin destekleriyle kadın, aile ve gençliğe yönelik faaliyetlerle 5 milyon insana dokunduk. Nerede bir yara varsa, o yarayı iyileştirmek için yaralının yanına varıyor. Kimin bir derdi varsa, o dertle dertlenmek bizim derdimiz. Allah’a şükür böyle bir derdimiz ve misyonumuz var. Bu yıl 63 milyon 421 bin 735 kişiye değişik kanallarla ulaştık.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.