Tekirdağ’da balık boyu kontroleri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tekirdağ’da balık boyu kontroleri
05 Mar 2018 / Pzt 10:37
/ 45 Kez Okundu
| |

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde balıkçılara yönelik balık boyu denetimi yapılarak, belirlenen standartların altındaki balıklara el konuldu

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde balıkçılara yönelik balık boyu denetimi yapılarak, belirlenen standartların altındaki balıklara el konuldu.
Süleymanpaşa Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri, balık satışı yapan esnaflara balık boyu ölçüsü denetimleri yaptı. Pazarlarda yapılan denetimlerde balık satışı yapan tezgahların bir kısmında İstavrit balığı için minimum 13 santimetre olması gereken boy ölçüsüne ulaşılamadı. Yapılan ölçümler doğrultusunda ölçüleri tutmayan 30 kilogram balığa İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından imha edilmek üzere el konuldu.
Balık kontrolleriyle ilgili yapılan açıklamada, denetimlerin her iki kurum tarafından devam edeceği belirtilerek, vatandaşların balık alırken daha seçici davranıp küçük boylu olan balıkları almamaları gerektiği, bu gibi durumlarda 174 Gıda Hattını arayabilecekleri bildirildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.