İnegöl mobilya ve marangoz esnafını yakından ilgilendiren oda seçim sürecinde, İMASKOP projesi üzerinden oluşturulan tartışmalar kamuoyunda dikkat çekiyor. Kent sanayisi için önemli yatırımlardan biri olarak değerlendirilen proje hakkında ortaya atılan iddialar, seçim atmosferinde esnaf arasında soru işaretlerine neden oldu.

Yasin Altuntepe, İMASKOP projesinin oda seçimleriyle ilişkilendirilmesine yönelik kamuoyunda oluşan algıya açıklık getirmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Altuntepe, proje üzerinden “iptal edilecek” yönünde oluşturulmaya çalışılan söylemlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

İMASKOP’UN YAPISI VE BAĞIMSIZLIĞI

Altuntepe, İMASKOP’un, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası yönetiminden tamamen bağımsız ve özerk bir kooperatif yapısına sahip olduğunu ifade etti. Projenin hukuki süreci, yönetimi ve karar alma mekanizmasının oda yönetimiyle doğrudan bir bağlantısı bulunmadığını belirten Altuntepe, odanın projeyi durdurma veya iptal etme gibi bir yetkisinin olmadığını dile getirdi.

PROJEYE DESTEK, YANLIŞ BİLGİYE TEPKİ

İMASKOP’un İnegöl sanayisi açısından önemli ve değerli bir yatırım olduğunu belirten Altuntepe, projeyi açık şekilde desteklediklerini söyledi. Proje üzerinden esnafa yanlış bilgiler verilerek seçim propagandası yapılmasına karşı olduklarını kaydeden Altuntepe, İMASKOP’a dahil olan ve ödemelerini yapan esnafların endişe etmemesi gerektiğini vurguladı.

SEÇİM SONRASI DESTEK MESAJI

Seçilmeleri halinde İMASKOP yönetimine daha güçlü destek vereceklerini belirten Altuntepe, değişimin projeleri durdurmak anlamına gelmediğini ifade etti. Altuntepe, projelerin kişilerle değil kurumsal yapılar ve esnafın ortak iradesiyle yürütüldüğünü, doğru yönetildiğinde yatırımların daha da güçleneceğini dile getirdi.

ESNAFA ÇAĞRI

Açıklamasının sonunda esnafa seslenen Altuntepe, İMASKOP’un geleceğiyle ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, projenin İnegöl sanayisine katkı sunmaya devam edeceğini söyledi. Seçim sürecinde doğru bilgilendirme ihtiyacına dikkat çeken Altuntepe, esnafın içinin rahat olması gerektiğini ifade etti.