Orta Doğu’da tırmanan gerilim, Körfez ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarını da doğrudan etkiledi. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından başlayan misilleme süreci, başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere birçok ülkede güvenlik alarmına yol açtı. Füze saldırıları sonrası bölgede hava sahaları kapatılırken, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan İnegöllü bir isim de gelişmelerin ortasında kaldı.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik ortak operasyonunun ardından Tahran yönetimi, bölgedeki Amerikan askeri varlıklarını hedef aldı. İran tarafından fırlatılan füzelerin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Bahreyn’de patlamalara neden olduğu bildirildi. Bahreyn yönetimi, ABD donanmasına ait 5. Filo karargâhının saldırıya hedef olduğunu doğruladı.

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANDI

Bölgedeki gelişmeler üzerine Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri hava sahalarını geçici olarak kapattı. AFP, Riyad’da da patlamalar meydana geldiğini duyurdu.

Al Jazeera’ya konuşan İranlı üst düzey bir yetkili, bölgedeki Amerikan ve İsrail varlıklarının hedef alındığını belirtti. Yetkili, saldırılara kapsamlı ve zaman sınırlaması olmayan bir yanıt verildiğini ifade etti.

BAE’DE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran’dan atılan balistik füzelerin bir kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi. Hava savunma sistemlerinin füzelerin büyük bölümünü etkisiz hale getirdiği belirtilirken, Abu Dabi’de meskûn mahalle düşen bir füzenin Asya uyruklu bir kişinin hayatını kaybetmesine ve maddi hasara yol açtığı aktarıldı.

İNEGÖLLÜ BURAK YALIM AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan gelişmelerin ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan İnegöllü Burak Yalım sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yalım açıklamasında, “İyiyiz, merak etmeyiniz. İnşallah kısa sürede biter bu saçmalık.” ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde ikamet eden İnegöllülerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bölgedeki Türk vatandaşlarının ise gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

BÖLGEDE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Saldırılar sonrası Körfez ülkelerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Hava sahalarının kapatılması ve askeri hareketlilik, bölgedeki tansiyonun sürdüğünü gösteriyor. Diplomatik temasların devam ettiği belirtilirken, yeni gelişmelerin kısa süre içinde netleşmesi bekleniyor.

İran BAE'yi vuruyor! İnegöllü isimden iyiyiz mesajı