1300 Kilometre Pedal Çevirdiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
1300 Kilometre Pedal Çevirdiler
31 May 2016 / Sal 18:28
/ 368 Kez Okundu
| |

Hotel Angelacoma sponsorluğunda ‘Su israfı ve hareketsiz yaşama dikkat çekmek’ için bin 300 kilometre pedal çeviren Hilmi Çetin ile Saadettin Aladağ Antalya’dan çıktıkları yolculuğun sonunda İnegöl’e döndüler.

İnegöl’de yaşayan emekli devlet memurları Hilmi Çetin (63) ile Saadettin Aladağ (63), insanların hareketsiz yaşamı ve yapmış oldukları su israfına dikkat çekmek amacıyla, bin 300 kilometre pedal çevirdiler. Antalya’dan başlayan turlarında Fethiye, Dalaman, Bodrum, Kuşadası, İzmir, Ayvalık, Balıkesir ve son olarak İnegöl’e ulaşan ve toplamda bin 300 kilometre pedal çeviren sporcuların yolculuğu yaklaşık 10 gün sürdü.

 

SU BİLİNÇSİZ ŞEKİLDE HARCANIYOR

Amaçlarının, gelecek kuşakların yaşayacağı su sıkıntısına dikkat çekmek olduğunu söyleyen Hilmi Çetin, “Ülkemizde su bilinçsiz bir şekilde harcanıyor. Gelecekte çocuklarımız, torunlarımız böyle giderse bir damla suya muhtaç kalacaklar. Suyun alternatifi yok. Lütfen su israfından kaçınalım, geleceği düşünerek hareket edelim” dedi.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Bisiklet sürmenin oldukça sağlıklı bir aktivite olduğunu dile getiren Saadettin Aladağ da, “Diyabet hastalarının hareketsiz yaşamamaları gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam için spor yapmak gerekiyor. Biz farkındalık oluşturmak için bin 300 kilometrelik bir yolculuğa çıktık. Umuyoruz ki bu farkındalığın oluşmasına az da olsa bir katkımız olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Hilmi Çetin ve Saadettin Aladağ, zorlu yolculuğun tamamlanmasının ardından önceki akşam Hotel Angelacoma’ya vararak sağlık kontrollerinden geçtiler. Hiçbir sorunları olmadığı öğrenilen Aladağ ve Çetin, kısa bir dinlenmenin ardından yemek yiyerek evlerinin yolunu tuttular.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.