Açıklama yapmak yerine, dava açacaklarmış

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Açıklama yapmak yerine, dava açacaklarmış
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Oca 2023 / Per 10:43
/ 5.336 Kez Okundu
| |

İnegöl’de haberlere konu olan 2 emlak firması yetkilileri haberlere konu olan ilanlar hakkında açıklama yapmak yerine dava açacaklarını bildirdiler.

Son aylarda kurun yükselişi, enflasyonun artması, art arda gelen zamlar derken konut fiyatları ve ev kiralarında da ciddi bir artış görüldü.
Milyonlarca insan ev alamamak ve uygun fiyata daire kiralamamaktan dert yanarken, fırsatçılar ise bu piyasadan yararlanmaya devam etmekte.
Bu hafta haberlere konu olan “Köpek bağlasan durmaz! 4 bin 500 TL kira istiyorlar” ve “İnegöl’de fırsatçılar harekete geçti, 1.15 milyon TL’lik zam” başlıklı haberler sonrası her iki emlak firması da zammın yada fahiş kiranın nedenini açıklamak yerine “dava açmakla” tehdit ettiler.

KÖPEK BAĞLASAN DURMAZ
İnegöl’de olduğu öğrenilen bir daire, 4.500 TL'den ilana konuldu. Dairenin fotoğrafları ise ilanı görenleri şoke etti. Art arda sıralanan görsellerde evin inşaattan farksız olduğu, kapı ve pencerelerinin kırık olduğu görüldü. Ayrıca tuvalet dâhil evin her noktasının pis olması da ilanı görenlerin dikkatinden kaçmadı.

?FIRSATÇILAR DEVREDE
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"nın detaylarını açıkladı. Nebati, "Yüzde 10 peşinat, 15 yıla kadar vade ile 0,69’dan başlayan oranlarla kredi desteği sağlanacak" dedi. Bu kararın açıklanmasıyla birlikte birçok fırsatçı ev sahipleri ev fiyatlarına zam yaptı. İnegöl’de bir kişi 1 milyon 950 bin liralık evinin fiyatı kampanya açıklandığında  3 milyon 100 bin liraya çıkardı.

DENETİM YOK
İnegöl’de bu tarz fiyat artışları için denetimler yapılmaması ve cezalandırılmaması sonrası fırsatçılar vatandaşların emeklerini sömürmeye devam edecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.