ADD’nin kahvaltısında gündem Ankara

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ADD’nin kahvaltısında gündem Ankara
18 Eki 2015 / Paz 16:14
/ 426 Kez Okundu
| |

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi tarafından Hotel Angelacoma’da kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıda gündem Ankara’daki terör saldırısı oldu.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kahvaltıya CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Emre Altıniş, siyasi parti ve dernek temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

SEVE SEVE ÖLECEĞİZ

Kahvaltı sonrası konuşan ADD İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcışu ifadeleri kullandı; “Son zamanlardaki terör olayları her gün içimizi acıtan şehit haberleri yetmiyormuş gibi birde 10 Ekim olayları Türk milletini derin acılara sürüklemiştir. Yüreğimiz yanmıştır. Ateş düştüğü yeri yakar ama bu ateş tüm Türk milletini yakmıştır. Barışın adı ölüm olmuş, huzurun yerini kaos almış, insanlık yerini onursuzluğa bırakmıştır. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen emperyalistler şunu iyi bilsinler ve anlasınlar, biz Türkiye Cumhuriyetiyiz temellerimizi Mustafa Kemal Atatürk atmıştır. Bizi emperyalistler ve iş birlikçileri dize getiremediler yine getiremeyecekler. Sizin gibi pek çok vatan hainin üzerimize saldıran fakat biz bir öldük bin doğduk, daha çok güçlendik daha çok kenetlendik. Gizli emelleri için birbirine taviz verenler ve o taviz koparanlar bu vatan o kadar ucuz değil! Sizler kuruduğunuz tuzaklarda boğulacaksınız. Bizler bu vatanın her karış toprağı için seve seve öleceğiz ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet hayatta kalacaktır. Değerli konutlar bu büyük vahşet hepimizi üzmüştür, fakat geri adım attıramamıştır.  Bu etkinliği yapıp yapmama konusunda çok düşündük. Siz değerli dostlarımıza sorduk ve ortak karar teröre inat çalışmaya devam. Atatürkçü düşünce derneği yönetimi olarak atamızın izinde cumhuriyetimizin bekçileri olacağımız andını yeniledik. Değerli dostlar, aramızdan ayrılan barış güvercinlerine güle güle derken, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörü yapana terörü destekli yenlere, terör izlerinden siyaset yapanlara lanet olsun diyoruz.”

BİR BÜTÜN OLARAK YAŞAMALIYIZ

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise şöyle konuştu; “Bend Atatürkçü düşünce derneğinin 6 yıl boyunca Gürsu ilçe başkanlığını yaptım, bu yapıyı iyi biliyorum bu yapının içindeyim. Mustafa Kemal Atatürk 95 yıl önce söylemişti ’yurtta barış dünyada barış’ diye. Ne yazık ki 95 yıl sonra büyük önderi saygıyla anıyoruz, önünde eğiliyoruz. Dedikleri tek tek çıktı bugün 95 yıl sonra maalesef tekrar biz ülke içindeki barışı yeniden konuşmak zorunda kalıyoruz, tekrar biz uluslar arası barışı yeniden konuşmak zorunda kalıyoruz. Bu dayanışma çok güzel, burada bilin ki rengi cinsi ayırmaksızın herkes burada İnegöllüler burada bütün siyasi partiler burada o yüzden dünden daha çok bugün dayanışmaya, bugün dostluğa bugün birlikte olamaya, ihtiyaç var. Bilin ki terörden kandan övünen beslenenler var, silah tüccarları var, terör örgütleri var, sermayedarlar var evet bunların hepsini yok edebilmemizin tek yolu birlikte olabilmek, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikrinden, çağdaşlığından, demokrasi anlayışından yararlanabilmek ve ne olursa olsun bu coğrafyada bir bütün olarak yaşamayı kendimize ilke edinmek. Hepinize en içten saygılarımı sunuyorum çok teşekkür ediyorum.”

İNEGÖL ŞUBEMİZİ KUTLUYORUM

Son olarak konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Emre Altıniş ise davetten dolayı teşekkür ederek, “Bizim masamızda ve diğer masalarda siyasi partiler var, hiç ayrımsız bütün siyasi düşüncelere tabii vatan ve cumhuriyet önceliği olmak kaydında burada bir program oluşturmuş durumda İnegöl şubemiz, bu başarılarından dolayı genel merkezimiz adına İnegöl şubemizi kutluyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.